İYİ Parti Milletvekili Dr. Arslan Kabukcuoğlu, Çifteler’in Erbap Mahallesi’nde 30’dan fazla çocuğun okullarına ulaşımda yaşadıkları problemleri yerinde incelemek ve ilgili kurumlarla görüşmelerde bulunmak üzere Çifteler’deydi.

Çifteler İYİ Parti İlçe Başkanı Recai Kutlay ile birlikte çocukların okullarına ulaşmak için kullandıkları yoldan Erbap Mahallesine giden Kabukcuoğlu incelemelerde bulunarak, velilerle görüştü. Çocukların 5 gün boyunca yaklaşık 4 kilometrelik güvenli olmayan yolu yürümek zorunda kalmasının insanın vicdanını titrettiğinin altını çizen Kabukcuoğlu, “  Devletimizin şefkat elinin, bu çocuklarımıza uzanması lazım. Bu çocuklar her gün toprak yollardan, tarlalardan geçip okullarına ulaşmak için bin bir zahmete katlanıyor. Bu durum, çocuklarımızın motivasyonunu azaltıyor. Ziyaretimiz sırasında bir ilkokul öğrencisiyle karşılaştım. Neden okula gitmediğini sorduğumda, yavrumuz, okula yürüyerek gittiği için bacaklarının ağrıdığını söylüyor. Tek bir çocuğumuzun eğitiminden mahrum kalması bizleri derinden yaralar. Durumu iyi olan birkaç ailemiz çocuklarını kendi imkânlarıyla okula bırakıyor. Lakin mali durumu iyi olmayan bir çocuğumuzun dahi taşınması devletimizin görevidir. Mevzuat takılıp, bu çocuklarımızı sistemin dışına itmek olmaz. Ailelerinin ve çocukların devletimize ulan güveni, itimadı sarsılmamalı. Çocuklarımızın eğitim sistemi içinde kalmasının ülkemize kazancının yanında okullara taşınma masrafının lafı bile olmaz. Böyle bir durumda bir de güvenlik sorunu doğuyor. Veliler, birkaç defa çocuklarının kaybolduğunu, başkaları tarafından evlerine getirdiğini söylediler.” dedi.

Çifteler Kaymakamı, İlçe Belediye Başkanı ve İlçe Milli Eğitim Müdürü ile görüşen İYİ Parti Kabukcuoğlu, çocukların okullarına ulaşım problemine en yakın zamanda çözüm bulunması için gerekli takibi yapacağını söyledi.  

Editör: Mustafa YILDIRIM