Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Esgazete’de görüntülü konuşmada tartışmalara yol açan “Biz bize yeteriz” kampanyasını eleştirerek, “Devletin yaptığı bu kampanyayı çok doğru bulmuyorum, bugüne kadar biriktirdiğimiz sermayeleri kullanan devletin kötü günler için bir birikiminin olmadığını, 2,3 ay yetecek kadar bile bir yedek akçesinin olmadığını görüyoruz” dedi.

KA PARTİLİ BELEDİYEYE YASAK YOK CHP’LİLERE VAR

AK Partili belediyelerin kampanyalarına müdahale edilmezken, CHP’li belediyelere yapılan müdahalenin siyasi olduğunu ifade eden Kurt, şöyle konuştu: “Bakanlık kendi kampanyasına katılımın az olacağını gördüğü için CHP’li belediyelerin kampanyalarını engellemiştir, çünkü insanlarımız yerel yönetimlerin kampanyalarına daha çok güveniyor, çünkü biz denetlenebilir konumdayız, merkezi hükümetin işlemleri ise denetimsiz, insanlar paraların nereye harcandığını bilmiyor. Bu kampanya Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından da yapılıyor, CHP’li belediyelere yasak AK Partili belediyelere değil derseniz doğru bir iş yapmış olmazsınız. Bakanlık kararı ile belediyelerin başlattığı yardım kampanyalarının durdurulması bizim yaptığımız yardım çalışmalarını etkilemedi çünkü bizim eskiden beri uyguladığımız bir işlemdi yaptığımız; aşevimiz kanalı ile hemşerilerimizin bağışlarını kabul ederek ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorduk. Bu süreçte de ihtiyaç duyan kişi sayısı artınca bu uygulamamızı yeniden duyurduk, bizimki yardım toplama kampanyası olarak düzenlenmedi bizi çok ilgilendirdiğini düşünmüyorum.”

2,3 AY YETECEK PARASI YOK

Biz Bize Yeteriz Kampanyası kampanyasını da yorumlayan Başkan Kurt, şunları söyledi: “Zaman zaman dayanışma anlamında bu tür kampanyalar yapılabilir, ancak bugün devletin yaptığı bu kampanyayı çok doğru bulmuyorum, bugüne kadar biriktirdiğimiz sermayeleri kullanan devletin kötü günler için bir birikiminin olmadığını bir 2,3 ay yetecek kadar yedek akçesinin bile olmadığını görüyoruz, bunu Avrupa ülkeleri böyle yapmıyor sosyal devletin imkânları ile vatandaşları evden çıkarmayacak bir sistem kuruluyor.”

GELİR AZALDI İŞ ÇOĞALDI

Belediye olarak hasta sayıları ve yapılan çalışmalarla ilgili hiçbir bilgi edinemediklerini kaydeden Kazım Kurt, “Şeffaf bir şekilde çalışılmadığı için ne yazık ki bilgi sahibi olamıyoruz, biz de üstümüze düşen görevleri yapıyoruz, sokakları yıkayıp ilaçladık, belediye personeli de izin hakkını kullanıyor, dolayısıyla kısıtlı bir çalışma olanağının yanı sıra artan işler var.  Temizliğe çok özen göstererek çalışıyoruz, vatandaşlardan da aynı özeni bekliyoruz. Kiralar alınamadığı ve vatandaşların ödemeleri de aksadığı için gelirimiz azaldı ancak işimiz çoğaldı, çok çalışmamız gereken bir dönemdeyiz” ifadelerini kullandı.

BÜYÜK EKONOMİK SIKINTILARA YOL AÇACAK

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, sözlerini şöyle sürdürdü: “2020 sonuna kadar bu sıkıntıyı çekeceğiz hele hele işi ciddiye almayan bir yönetim varken bunun çok büyük ekonomik sorunlara yol açacağı kesindir. Hem siyasi yaşamında hem de sosyal yaşamda köklü değişiklikler olacak. İnsanların bireysel çalışmaları ön plana çıkarken toplumsal olarak da birlikte hareket etme anlayışını hakim olacağını düşünüyorum.

SOSYAL DEVLETİN ZORUNLULUĞU GÖRÜLDÜ

CHP bu zorlu günlerde daha önce söylediklerinin doğru olduğunu gördü, biz en düşük emekli maaşı 1500 lira olsun demiştik bugün o yapıldı örneğin gelişmeler sosyal devletin bir zorunluluk olduğunu göstermiştir. Halkçı demokrat cumhuriyetçi bir mantıkla laik bir eğitim sistemini yaşatacaktır.”