Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman Gazeteci, siyaset bilimci ve öğretim üyesi Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı ölüm yıldönümünde andı.

21 Ekim 1999 tarihinde Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı sonunda kaybettiğimiz Kışlalı’nın, bir Demokrasi Şehidi olduğunu ifade eden Kerman, “Kışlalı katıksız bir Atatürkçü olup, Muammer Aksoy gibi, Bahriye Üçok gibi Atatürkçü Düşünce Derneği kurucuları arasında yer almıştı. Bir dönem Kültür Bakanlığı da yapan Ahmet Taner Kışlalı ülkemize kültür alanında sayısız hizmetler vermişti. Akademisyen olarak da binlerce öğrenci yetiştiren Kışlalı eserleri ile sonsuza dek yaşayacaktır.” ifadelerini kullandı.

ASIL HEDEF CUMHURİYETTİ

Ahmet Taner Kışlalı’nın Türkiye’nin laik, demokratik yapısının değiştirilmesini isteyen, Atatürk devrimlerine karşı çıkan karanlık güçler tarafından alçakça bir saldırı sonucu şehit edildiğini vurgulayan Kerman, “Kışlalı bütün çalışmalarında karanlık güçleri ve onların amaçlarını ifşa etmişti. Atatürk düşmanlarının Ahmet Taner Kışlalı’nın bedenini bombalarken asıl hedefleri laik, demokratik Cumhuriyetimiz olmuştur.” diye konuştu.

SAYGI İLE ANIYORUZ

ADD Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız dönemde ülkemizi kuşatan sorunlardan tek çıkış yolu Atatürk’ün gösterdiği yoldan yürümek, aydınlanma devrimlerine sahip çıkmaktır. Emperyalist güçlere karşı her alanda bağımsızlığımızı korumaktır. Atatürk Devrimleri için, demokrasi ve özgürlükler için Cumhuriyetin temel nitelikleri için yaşamlarını feda eden tüm devrim şehitlerini ve Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı’yı saygı ile anıyoruz.”

Editör: TE Bilişim