Diri, “Bilindiği üzere Konyaspor maçlarını şehrimizde oynuyor. Kendileri her dönem bizlerin yardımcısı ve tribünsel anlamda samimi dostlukları olan bir camia olmuştur. Ancak unutulmamalıdır ki; futbol rekabet içerir ve bu tür dostluklar sahada değil saha dışında tribün dışında yaşanır. Eskişehir ve Konyaspor taraftarı arasındaki samimiyetin bu tür maçlarda seviyesini koruması dostlukların devamı için önemlidir.

Konyaspor kendi armasını kendisi destekleyerek verdiği mücadeleyi sürdürmelidir. Bizim arkadaşlarımız kardeşlerimiz içinden maça gidecek olanlar varsa da bu tür dostlukları çok abartmak bozulmasına sebebiyet verir. Şehrimize gelen Konyaspor taraftarı kendi tribününü kendisi yapmak istemektedir ve öyle de olmalıdır. Maraton (doğu) alt bölümüne Konyaspor taraftarı girecektir. Bu mücadeleyi kendileri tribün yaparak vermeleri hakkı, lütfen Konyasporluların biletlerini alacağı Maraton Alt bölümden hiçbir arkadaşımız bilet almasın. VİP yada Maraton Üst bölümden alsınlar. Gidip sadece maçı izlesinler.

Özellikle stadyuma gidip Fenerbahçe taraftarına ve futbolcuların hakaret ve küfür kesinlikle edilmemesi konusunda da arkadaşlarımızı uyarıyorum. Provoke etmek isteyenler varsa kendilerini küçük düşürür. Bizlere stadyumda değil şehir merkezinde kendi duruşumuzu savunmak bizlere yakışan olacaktır. Stadyuma gidecek arkadaşlar misafir gibi gidip sadece maçı izlemelidir. Konyasporluların biletlerini almamaları ve onların tribün yapmasının önüne geçecek hareketler yapmamaları konusunda tüm şehrimizi uyarıyoruz. Samimiyet ile laubaliliği karıştırmadan maça gidecek arkadaşlar sadece maçı izlemek için gitmelidir.

Ayrıca şehrimize gelecek olan Fenerbahçe taraftarı da şehrimizdeki bazı hassasiyetleri gözardı etmemesi hem bu tür müsabakaların huzurlu hemde sakin geçmesini sağlayacaktır. Lütfen şehirde formalarla gezilmemesi konusundaki hassasiyetin önemine dikkat etmelileri istiyoruz. Elbette gelip kendi armalarını destekleyeceklerdir ancak bu tür maçlarda genelde her şeyden habersiz hayatında bi iki maça gelen ve tribün jargonundan haberi olmayan insanların olması dolayısıyla bazı istenmeyen olaylar yaşanmaktadır. Bu konuda Eskişehirin hassasiyetini görmeli ve umarım bu konuda anlayışlı hareket edilmesi tek temennimizdir.

Taraftarımıza tekrar sesleniyorum. Dostluklar ayrıdır tribünde gidip bu işi abartmak ayrıdır. Abartmayın tadını kaçırmayı..

Yunus Emre'nin Sevgi Ve Hoşgörü Şehri, Eskişehirimize Hoşgelin Yolunuz Açık Olsun.”

Editör: Mustafa YILDIRIM