Dişlerinde çürük bulunan ve ağrı çeken insanlar “Diş dolgusu nedir?” diye merak ederler. Dolgu tedavisi, dişinizin doğal yapısının bozulması sonucu oluşan çürüklerin ve boşlukların içini doldurmak için yapılan bir yöntemdir. Kişiler tedaviyi yaptırmadan önce ilk olarak diş dolgusu fiyatları konusunda araştırma yaparlar. Fakat dolgu için tedavinin fiyatı uygulanacak yönteme ve yaptırdığınız yere göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu tedavi kapsamında üstün hizmetleri bulunan ve uygun fiyatlar sunan Diş Hekimi Özlem Özcan’ı tercih edebilirsiniz.

Diş Dolgusu Tedavisi

Diş hekimliğinde en çok uygulanan yöntemlerden bir tanesi diş dolgusu tedavisidir. Dolgu tedavisinin en çok tercih edilmesinin yanı sıra en çok dikkat edilenidir. Çünkü dolgu tedavisinin öncesinde veya sorasında yapılan hatalar büyük problemlere yol açabilmektedir. Özellikle ön diş dolgusu tedavisi diğer bölgelere göre daha hassastır ve dikkat etmeniz gerekir.

Bu yazımızda bahsetmiş olduğumuz unsurlara dikkat etmediğiniz taktirde dolgu sonrası şiddetli ağrılara maruz kalabilirsiniz. Diş dolgusu yaptırmadan önce bilmeniz gerekenler konusunda bilgi sahibi olmak için yazımızın devamını okumanızı tavsiye ederiz.

Diş Dolgusundan Önce Yapmanız Gerekenler

Dolgu işlemi yapılmadan önce aldığınız tedbirler sayesinde operasyon sonrasında yaşayabileceğiniz sıkıntılı ağrılardan kurtulabilirsiniz. Bunun için tedavi öncesinde aldığınız ilaçlara ve yediğiniz yemeklere dikkat etmeniz gerekir. Diş dolgusunda önce yapmanız gerekenler şu şekildedir:

·        Asprin tarzı ilaçları tedaviden önce almamanız gereklidir.

·        Tedavi olacağınız gün herhangi bir spor yapmamalısınız.

·        Dudağınızda uçuk çıkmış ise dolgu tedavisi yaptırmamanız gerekir. Eğer uçuğunuz varsa tedavi öncesinde antiviral kremleri kullanmalısınız.

·        İşlem uygulanacak bölgede akne olmadığından emin olmanız gerekir.

·        Dolgu işleminden önce alkol tüketmek ortaya çıkabilecek ödemi arttırır.

·        Diş dolgusunu, çene ve ağız bölgesine aynı zamanda yaptırmamalısınız. Çünkü iki bölgede çıkan enfeksiyon birbirini olumsuz etkileyebilir.

Diş dolgusu tedavisinden önce listelemiş olduğumuz tüm bu unsurlara dikkat ettiğiniz sürece sorunsuz bir operasyon geçirmeniz mümkündür. Tedavi öncesi dikkat etmeniz gerekenlerin yanında diş dolgusundan sonra yapmanız ve yapmamanız gereken çeşitli işlemler vardır. Tüm bu işlemlere dikkat etmek, ağız ve diş sağlığını korumak adına son derece önemlidir.

Diş Dolgusundan Sonra Dikkat Etmeniz Gerekenler

Diş dolgusu tedavinizden sonra ağrı çekmeniz oldukça normaldir. Bu ağrıların en az seviyelerde olması için yapmanız gereken çeşitli şeyler vardır. Dolgu işlemi yapıldıktan sonra dikkat etmeniz gereken önemli noktalar şu şekildedir:

·        1-2 saat süreyle dik bir pozisyonda durmanız gerekir.

·        24 saat boyunca zorlayıcı hareketlerde uzak durmalısınız

·        En az 3 gün boyunca havuz ve denize girmemelisiniz.

·        1 gün boyunca makyaj malzemelerinden uzak durmalısınız.

·        Tedaviden sonra 4 saat yüzüstü yatmamalısınız.

Diş dolgusu tedavinizden sonra listelediğimiz tüm bu unsurlara dikkat ederek ağrılarınızı en az seviyelerde tutabilirsiniz. Eğer ağrılarınızda bir hafifleme yoksa ve daha da artıyorsa vakit kaybetmeden diş hekiminize görünmelisiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM