2013 yılında bir internet meminden esinlenerek yaratılan Dogecoin (DOGE), çıkışından itibaren bir fenomene dönüştü. Elon Musk başta olmak üzere birçok ünlü ismin de desteklediği DOGE, artık yalnızca bir şaka coini değil. Bugün başta Tesla olmak üzere birçok şirket, ödeme aracı olarak DOGE kabul ediyor.

Dogecoin, en popüler kripto paralar arasında sayılıyor. Traderlar, DOGE fiyat hareketlerini yakından takip ediyor. Ancak DOGE yorum ve analizinde bulunabilmek için bu coinin geçmiş fiyat hareketlerini de iyi bilmek gerekiyor. Peki öyleyse DOGE en yüksek fiyatı nedir?

Dogecoin nedir?

Dogecoin (DOGE), 2013 yılında Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından yaratıldı. Markus ve Palmer, Dogecoin’i bir internet meminden esinlenerek yaratmışlardı. Dogecoin’in amacı başından beri kolay erişilebilir bir kripto para birimi olmaktı ve sosyal medyanın gücüne güvendi. Bu güveni de karşılıksız kalmadı. DOGE kısa sürede sosyal medyada popüler oldu ve devasa bir Dogecoin topluluğu oluştu. Bu topluluğun çabalarıyla, Dogecoin bugün bir şaka coininden kültürel bir fenomene dönüşmüş durumda.

Dogecoin ne işe yarar?

Dogecoin (DOGE), tıpkı Bitcoin (BTC) gibi eşler arası para transferinde kullanılabilen bir coindir. Ancak arzı 21 milyon ile sınırlı BTC’nin aksine DOGE arzı sınırsızdır. Arzının sınırsız olması sayesinde Dogecoin herkes için çok daha erişilebilir olmuştur.

Dogecoin topluluğu, DOGE ile birçok bağış kampanyasını finanse etmiştir. Bugün DOGE, Tesla ve AMC gibi şirketler tarafından ödeme aracı olarak da kabul edilmektedir.

DOGE fiyat hareketleri

Dogecoin (DOGE), sınırsız arzından dolayı fiyatı hiçbir zaman BTC ya da Ethereum (ETH) kadar artmayan bir kripto para birimidir. Ayrıca DOGE fiyatı Elon Musk gibi destekçi ünlülerin sosyal medya paylaşımlarıyla aniden oynayabilmektedir. Dogecoin yorum ve analizi yapabilmek için bu coinin geçmiş fiyat hareketlerini, en yüksek ve en düşük fiyat seviyelerini ölçümlemek önemlidir.

DOGE en yüksek fiyatı nedir?

En popüler kripto para birimleri arasında sayılan Dogecoin (DOGE), bugüne kadarki en yüksek fiyatını 8 Mayıs 2021’de 0,7376 dolar ile görmüştür.

DOGE en düşük fiyatı nedir?

Dogecoin’in en düşük fiyatını ise 7 Mayıs 2015’te görmüştür. Bu tarihte DOGE fiyatı yalnızca 0,00008547 dolardı.

Dogecoin nasıl alınır?

Türkiye’de Bitlo üzerinden Türk lirası ile kolayca ve güvenli bir şekilde Dogecoin (DOGE) satın almak mümkündür.

Türkiye’nin köklü kripto para borsalarından Bitlo, 2017’de Mustafa Alpay ve Hakan Baş tarafından kuruldu. Bitlo, 2022 güncel verilerine göre listelediği 60’ın üzerinde kripto para birimiyle yıllardır kullanıcılarına kesintisiz ve güvenle hizmet veriyor.

Editör: Mustafa YILDIRIM