Atatürkçü Düşünce Derneği Eskişehir Şube Başkanı Dr. Azmi Kerman, 19 Mayıs 2019 Büyük Atatürk ve silah arkadaşlarının Samsun'a çıkışlarının 100yılı olduğunu hatırlatarak, "Milletimizin Doğum günü kutlu olsun" dedi.

19 Mayıs'ta başlayan ve emperyalizme karşı verilen bu mücadelenin diğer mazlum ülkelere de umut ışığı olduğnu kaydeden Kerman, "Emperyalizm ilk yenilgisini bu savaşla tatmıştı. Atatürk, ülkenin ve ulusun içinde ulunduğu şartlara asla boyun eğmemiş, yenilmiş, çağın gerisinde kalmış .bir imparatorluktan çağdaş bir devlet yaratmıştır" diye konuştu.

Ülkemizin yeniden emperyalizmin sultası altına girdiğini ve her yönden kuşatıldığını belirten ADD Eskişehir Şube Başkanı Azmi Kerman şunları söyledi:

Kayıtsız şartsız bağımsızlık ilkesi yok edilmiştir. Bu süreçle sağ iktidarlar da Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkelerinden sapmışlardır. Son dönemde ise Cumhuriyeti kuran kurucu iktidarın iradesi yok edilmiş, kuvvetler ayrığına dayalı parlamenter sistemi esas alan laik-demokratik Cumhuriyet yerine egemenliğin tek kişide toplandığı totaliter bir rejime bırakmıştır.

Bütün bu gelişmelere karşın Büyük Atatürk'ün Samsun'a çıkışının 100. yılında asla umutsuz değiliz. Atatürk'ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik ve Türkiye halkı her koşulda laik, demokratik cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkma iradesine sahiptir. Ulusal ve üniter devletimizi sonsuza kadar yaşatacağız."