Domain bir alan adı olarak karşımıza çıkmaktadır. İnternetteki kaplanan alanın sahip olan adresin kısaca sanal arazinin izin adı olarak kabul edilmektedir. Bu adres olmadan kişiler web sitesi erişimini ip adresi ile gerçekleştirmek zorunda kalmaktadır. Ancak domain sahibi iseniz web sitemize erişimi kolaylaştırdığını gibi web sitenizin olumlu kalkınmasına da büyük katkı sağlamış olursunuz. Domain sanal dünyamızın fiziksel bir gösterimi olmaktadır. Her adresini kendine ait sadece sahibi tarafından kullanılan bir domain ismi vardır ve bu domain sadece kişiye özeldir.

Domain Hizmeti Nasıl ve Nereden Alınır?

Domain kişilerin doğrudan web sitesine kolay erişim sağlanması üzerine oluşturulmuş olan harf sayı Sembol bütünlüğüne denilmektedir. Kişilerin web sitelerini ziyaret etmelerini kolaylaştırmak amacıyla kullanılan bu önemli detay seçimi oldukça önemlidir. Basit ve akılda tutulabilen bir domain tercih edilmelidir. Domain bir alan adı olarak karşımıza çıktığı unutulmamalı buna hizmet edecek şekilde pratik isimlendirmeler yapılmalıdır. Domain merkezi olarak sitemiz sizlere domain ve hosting hizmeti vermektedir. Fiyat performans hosting sitede verilen bir hizmettir.

Hosting Nedir Ne İşe Yarar?

Hosting diğer bir adıyla ve barındırma hizmeti olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir web sitesinde yayınlanmak istenen sayfaların resimlerin veya dokümanların internet kullanıcıları tarafından erişebileceği bir bilgisayar ortamında tutulması hizmetine hosting denilmektedir. Hosting web sitesinde bulundurulmak istenen içeriğin yüklendiği ve web sayfasının arka yüzü niteliğindedir. Bu şekilde sunucu hizmetleri olarak faydalanmak istediğinizde domain merkezi sitemiz sizlere en iyi hizmeti verecektir. Uygun fiyatlı web hosting hizmeti için Domain Merkezi sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Mustafa YILDIRIM