AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, Büyükşehir Belediyesi’ne hitaben “ Para yok bahanesine sığınma. Soruyorum, stadyumun yan ve ara bağlantı yollarını yapacak mısın? Yapmayacak mısın? Bunun yanıtını ver” dedi.

AK Parti İl Başkanı Dündar Ünlü, parti il binasında düzenlediği basın toplantısında Büyükşehir Belediyesi’nden dert yakındı. Konuşmasında ağırlıklı olarak yeni yapılan stadyum konusuna değinen Ünlü, yeni stadyum inşaatının bitmek üzere olduğunu anımsatarak, Büyükşehir Belediyesi’nin stadyum ile ilgili eksiklikleri tamamlamak yerine karalama kampanyası yürütmeye başladığını öne sürdü.  AK Parti’nin Eskişehir’e stadyum yaptığını, stadyuma ulaşım yollarını ve toplu taşıma düzenlemesini ise Büyükşehir Belediyesi’nin görevi olduğuna dikkat çeken Ünlü, “ Ancak Büyükşehir Belediyesi bu işi de hükümetin ya da karayollarının yapmasını istiyor. Bunu da biz yapacaksak Büyükşehir neden var?” dedi.

STADYUMLARI BELEDİYE YAPIYOR

Konya, Bursa ve Kayseri gibi illerde Büyükşehir Belediyelerinin şehirlerine stadyumları kazandırdığına vurgu yapan Ünlü, şunları söyledi: “ 15 yılda bir tribünün üzerini kapatmayan anlayışın Eskişehir’e bir stadyum kazandıracağını düşünmek 50 yıl daha beklemek demekti. Diğer illerden belediyeler stadyumu şehirlerine kazandırırken Eskişehir’de bunu belediyeden beklemenin hayalcilik olacağını bildiğimiz için hükümetimizden destek istemiştik. Proje başladığından beri ne bağlantı yolları ile ilgili, ne de toplu taşıma problemi üzerine fikri olmayanlar, girişimde bulunamayanlar proje sonlanırken eksiklikleri tamamlamak yerine stadyum projesini yaftalamaya, itibarsızlaştırmaya başladılar. Şehir içinde görev ve sorumluluklar bellidir. Büyükşehir Belediyesi’ne soruyorum; siz şimdi bu yolları yapacak mısınız? Yapmayacak mısınız? Eskişehir kamuoyu ve Eskişehirspor taraftarı bu sorunun yanıtını bekliyor.”

BÜYÜKŞEHİR AĞLAMASIN

Büyükşehir Belediyesi’nin her işte bütçemiz yeterli değil bahanesi ile hareket ettiğini dile getiren Ünlü, burasının Büyükşehir Belediyesi ağlama duvarı olmadığını dile getirdi. “Eskişehir halkı sizi seçiyor siz de sorunları çözme makamısınız” diyen Ünlü sözlerini şöyle sürdürdü: “ Büyükşehir Belediyesi’nin 611 milyon TL bütçesi var. Bunun da 385 milyon TL’si merkezi idareden gelen paradır. Bu 2016 yılı için öngörülen bütçesidir. Yani stadyum yollarını yapmama bahanesi olarak paramız yok ödenek gelmiyor gibi söylemlere sığınmasınlar. Herkes görevini en iyi şekilde layığı ile yapmak zorundadır.”

BRÜKSEL SEFERLERİ İPTAL EDİLMEDİ

Kamuoyunda bir süredir tartışılan Eskişehir Brüksel uçak seferlerinin durdurulması konusuna da değinen Başkan Dündar Ünlü, seferlerin hiçbir zaman iptal edilmediğini ya da durmadığını belirterek, “ Uçak seferleri devam ediyor. Uçak seferleri iptal edilmiş gibi bir durum söz konusu değil. Sadece Türk Hava Yolları’nın kiralama ile ilgili bir yöntem değişikliği var orada. Bununla da ilgili yakın bir zamanda Türk Hava Yolları detaylı bilgiyi verecek. Ancak şunu söylemek istiyorum. Brüksel Eskişehir seferleri hala devam ediyor. Kulaktan dolma bilgilerle kamuoyunu yanıltmak doğru değil” dedi.

ESKİŞEHİR’İN İSTANBUL’DA NE İŞİ VAR?

Gazetecilerin soruları üzerine son olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından, İstanbul Teknik Üniversitesi’ne, Eskişehir’in “Eskişehir Riskli Alan” projesi bilgilendirme toplantısına ilişkin yapılan geziyi de değerlendiren Ünlü, “Eskişehir’in İstanbul’da ne işi var?” yorumunda bulundu. Söz konusu bilgilendirme toplantısının yerinin İstanbul değil Eskişehir olduğunun altını çizen Ünlü, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı: “ O planlarla ilgili geziyi İstanbul’da yapmaya ne gerek vardı? Eskişehir’i ilgilendiren meselelerin Eskişehir’de, Eskişehir kamuoyunun önünde paylaşılması gerekiyor. Bu çok daha doğru olur. İstanbul’da Taşkışla’da bu toplantının yapılmış olmasını tasvip etmiyorum. Eskişehir ile ilgili bütün sorunlar Eskişehir kamuoyu önünde açık, şeffaf ve bütün paydaşları ile birlikte Eskişehir’de yapılmalı. İstanbul’da Eskişehir’in işi yok. Planı nereye verdiyseniz bu şehri oraya mı taşıyacaksınız? İmar planı ile ilgili bu kentteki herkes merakla ne olacağını bekliyor? Kafalarda soru işaretleri var. Herkes bir açıklama yapılmasını bilgi verilmesini bekliyor.”

 

 

Editör: TE Bilişim