Çevrimiçi İngilizceyi Hızlı Öğrenmenize Yardımcı Olacak Bazı Önemli İpuçları.

İngilizce, dünya çapında yaygın olarak kullanılan ve öğrenmesi nispeten kolay büyüleyici bir dildir. Bununla birlikte, İngilizcede yer alan 750.000'den fazla kelime ve yazım şekli bulunmaktadır. Bu nedenle, kafanızı belirli kavramlar ve gramer kurallarına vermeniz zor olabilir. Ne yazık ki, çevrimiçi İngilizce öğrenmenin en iyi yolu yok, ancak faydalı ipuçlarımızı ve püf noktalarımızı takip ederseniz, İngilizce dilini hemen öğrenmeye başlayabilirsiniz.

Çevrimiçi İngilizce Nasıl Öğrenilir

Çevrimiçi eğitmenlerden YouTube videolarına ve Podcast'lere kadar, çevrimiçi İngilizce konuşmayı öğrenmenin sayısız yolu bulunmaktadır.

Bir Çevrimiçi Eğitmen Arayın

One of the most useful ways to learn English is to use an online tutor. However, it is important to remember that tutors are most effective if used alongside other learning methods. A tutor should not be the only way you learn the language.

İngilizce öğrenmenin en yararlı yollarından biri çevrimiçi bir öğretmen kullanmaktır. Ancak, öğretmenlerin etkili bir yöntem olması için diğer öğrenme yöntemleriyle birlikte kullanılması gerekir. Bir öğretmen, dili öğrenmenin tek yolu olmamalıdır.

LiveXP, Italki, Preply ve Verbling gibi platformlar size doğru öğretmeni bulmanda tüm araçları sağlamaktadır. Çevrimiçi derslerin keyfini çıkarabilir, geri bildirim ve puan bırakabilir ve anadili İngilizce olan kişilerden İngilizce öğrenmenin tüm avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Çevrimiçi bir öğretmen, tercih ettiğiniz öğrenme yöntemine uygun özel hazırlanmış derslerin keyfini çıkarmanın ve motive olmanın harika bir yoludur.

Ayrıca İngilizce dilbilgisini ne zaman doğru kullandığınızı da belirtebilecekler. Örneğin, “how to learn English fastly” ifadesinin doğru olduğunu düşünebilirsiniz. Aslında, dilbilgisi açısından doğrusu “how to learn English quickly" olmalıdır. Bir öğretmen bu hataları hızlı bir şekilde yakalayacaktır.

İngilizce YouTube Kanallarına ve Podcast'lere Abone olun

Politikadan, yemek yapmaktan, komediden ya da sanat ve zanaattan hoşlanıyor olabilirsiniz. Ne tür ilgi alanlarına sahip olursanız olun, ilginizi çekecek İngilizce bir podcast veya YouTube kanalı bulacaksınız. Biraz zaman ayırın ve bunlardan bazılarına abone olun. Günlük işlerinizi yaparken bu yayınları dinleyin. Her gün bu tür medyayla etkileşim kurmak için çaba gösterin.

İlk başta aksanları anlamakta zorlanabilirsiniz, ancak sonunda konuşmacıları giderek daha fazla anlayacaksınız. Ayrıca birçok yeni kelimeyi çok hızlı bir şekilde öğreneceksiniz.

İngilizce Filmler ve TV Programları İzleyin

Günümüzde, her ülkede çok sayıda yayın hizmeti bulunmaktadır. Bu hizmetlerin çoğu, muazzam bir İngilizce film ve televizyon programı koleksiyonuna sahiptir. Tür açısından tercihiniz ne olursa olsun, size uygun bir film ya da program bulabilirsiniz.

Özellikle Hollywood filmleri ve şovları, çevrimiçi Amerikan İngilizcesi öğrenmenin harika bir yoludur. Amerika Birleşik Devletleri film endüstrisi, dünyanın en eskilerinden biridir ve aynı zamanda geliri düşünüldüğünde en büyük film endüstrisidir. Bu filmleri yerel dilinizdeki altyazılarınızla izleyin, böylece söylenen her şeyi anlayabilirsiniz.

Bulduğunuz Herhangi Bir Kelimeyi Not Edin

Şüphesiz, bu herhangi bir dili öğrenmek için en faydalı yöntemlerden biridir. İlk kez duyduğunuzda her şeyin aklınızda kalmayacağını bilmek önemlidir. Karşılaştığınız yeni ifadeleri veya kelimeleri kaydetmek için Evernote gibi çevrimiçi araçları kullanma alışkanlığı edinmenizi öneririz. Bunları bağlam içinde yazın ve daha sonra tekrar başvurun. Sonunda, bu ifadeler zihninizde kalacak ve yavaş yavaş dili kavrayışınızı geliştirecektir.

Diğer İnsanlarla Etkileşime Geçin

Dil bir iletişim aracıdır. Ne yazık ki, internet nedeniyle diğer insanlarla çok daha az konuşuyoruz. Ancak konu İngilizce öğrenmek olduğunda, sadece okumak veya yazmak yerine yüksek sesle konuşmak yardımcı olur. Neyse ki, çevrimiçi veya gerçek hayatta anadili İngilizce olan kişilerle sohbet etmenin birçok yolu var.

Çevrimiçi oyun oynuyorsanız, bir mikrofon almanızı ve iletişe geçmenizi öneririz. Ayrıca çevrimiçi derslere kaydolabilir ve yerel arkadaşlarınızla Skype veya Zoom üzerinden konuşabilirsiniz.

Sosyal Medyada Anadili İngilizce olan Arkadaşlarınıza Dikkat Edin

Sosyal medyada İngilizce paylaşım yapan arkadaşlarınız varsa, onların paylaşımları üzerinden etkileşim kurmaya çalışın. Haber makalelerini, videoları, blog gönderilerini, müziği ve çevrimiçi arkadaşlarıyla paylaşmayı seçtikleri diğer her şeyi keşfedin. Dilbilgisi ve kelime dağarcığının aklınızda kalmasını istiyorsanız, kendinizi sürekli olarak İngilizce medyaya maruz bırakmak önemlidir.

Yurtdışına Çıkmak

İngilizce öğrenmenin en eğlenceli yollarından biri, İngilizce konuşulan bir ülkenin kültürüne kendinizi kaptırmaktır. Daha önce de belirtildiği gibi, İngilizce en çok konuşulan dillerden biridir ve İngilizce becerilerinizi geliştirmek için bol bol fırsat bulacağınız ziyaret edebileceğiniz birçok ülke vardır.

Çevrimiçi olun ve sizin için doğru tatili arayın. İster Avustralya'ya, Yeni Zelanda'ya, Amerika Birleşik Devletleri'ne, Güney Afrika'ya, Kanada'ya, Birleşik Krallık'a gitmek isteyin, isterseniz başka bir yere, ziyaret edilecek çok fazla potansiyel yerler olduğunu göreceksiniz.

Asla Vazgeçme

İngilizce öğrenirken ilerleyemediğiniz hissetmeye başlarsanız, bu durumda asla pes etmemeniz çok önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek her gün ilerleme kaydediyorsunuz. Dil ediniminin yavaş ve zahmetli bir süreç olduğunu hatırlamanız önemli. Bununla birlikte ne kadar ilerlediğinize baktığınızda bu memnuniyet verici olacağını göreceksiniz. Küçük, ulaşılabilir kilometre taşlarına odaklanın ve motive olmak için bir ödül sistemi oluşturun.

İyi şanslar!

Editör: TE Bilişim