e-posta ile reklam; müşteriler, aboneler veya iş ortakları gibi dış paydaşlara e-posta göndermeyi içerir. E-postalar genellikle tanıtım veya eğitim içeriği sağlar ve insanları bir ürün veya hizmet satın almaya teşvik eder.

Pazarlamacılar ise e-posta pazarını mevcut veya potansiyel müşterilere ulaşmak için kullanılan dijital bir strateji olarak tanımlar. E-posta, pazarlamacılara neredeyse her segmentteki insanlara ulaşma yeteneği verir. Bu şekilde, pazarlamacılar hedef kitleleriyle etkileşime geçebilir, işlerini tanıtabilir ve en önemlisi işlerine satış veya web trafiği çekebilir.

E-posta pazarlaması, yani e-posta pazarlaması; satışları ve müşteri sadakatini artırmak, marka sadakati oluşturmak, yeni müşteriler bulmak, ürün veya hizmetleri tanıtmak veya önemli bilgileri iletmek için tüketicileri e-posta yoluyla hedeflemek anlamına gelir. Müşteri sorularını doğrudan yanıtlayan sipariş onayları ve e-postalar, tahmin edebileceğiniz gibi bu tanımın dışında tutulur.

E-posta pazarlamanın iki ana avantajının fiyat ve kolaylık olduğunu söyleyebiliriz. Diğer pazarlama seçenekleriyle karşılaştırıldığında, e-posta pazarlaması, reklam yapmanın ve satışları artırmanın basit, ucuz ve etkili bir yoludur.

E-posta pazarlaması neden önemlidir?

Çoğu pazarlamacı tarafından en iyi pazarlama kanalı olarak kabul edilen e-posta pazarlaması, her büyüklükteki işletmenin pazarlama stratejilerine kolayca uygulayabileceği ve ciddiye alınması gereken önemli bir fırsattır. neden diye soruyorsun

sanal ofis nedir?

Potansiyel müşterileri dönüştürmede sosyal medyadan daha etkilidir ve sosyal medya gönderilerinden daha fazla görüntülenme olasılığı daha yüksektir. Bir sosyal medya gönderisi yayınlamak, mesajınızın; Bu, görmek istediğiniz herkesin göreceği anlamına gelmez. Ayrıca, sosyal medyanın aksine, e-posta pazarlaması algoritma değişikliklerinden etkilenmez ve e-postaların sosyal medya gönderilerinden çok daha uzun bir ömrü vardır.

Düşük maliyeti nedeniyle SEO, PPC ve Affiliate Marketing gibi çoğu pazarlama stratejisine kıyasla ekonomiktir ve çok yüksek bir yatırım getirisine sahiptir.

Çok sayıda alıcıya büyük ölçekte dağıtılabilir. Pazar taleplerine veya tüketici duyarlılığına yanıt vermek oldukça hızlı ve kolaydır.

Yüksek düzeyde hedeflenmiş içerik sunmak için kişiselleştirme teknolojilerinden yararlanmanıza olanak tanır.

Bu, tüketici beklentilerini karşılamak ve katılımlarını artırmak için gereklidir. Dinamik bir marka deneyimi sunmak için tüm pazarlama kanallarınızı birbirine bağlayabilir; Müşterileri bir sosyal medya yarışmasına davet edebilir veya ücretli reklamlarla bir ürün bağlantısını tıklayan takipçileri yeniden hedeflemenizi isteyebilir.

Web sitenize trafik çekme ve satışları artırma potansiyeline sahiptir. Aynı zamanda son derece ölçülebilirdir; Metrikleri ayrıntılı olarak izleyebilir ve mesajlaşma stratejinizden tahmin yürütmeyi kaldırabilirsiniz.

İşletme sahipleri, hangi e-postaların teslim edildiğini, hangilerinin devre dışı bırakılan e-posta adreslerine gittiğini, hangilerinin açıldığını, hangilerinin hemen silindiğini görebilir ve müşterileri web sitesine yönlendirebilir.

E-posta pazarlaması, hedef kitlenizin günlük yaşamına dahil olmak için eşsiz bir fırsattır. Abone listelerinizi farklı gruplara ayırabilir ve her segmente en alakalı içerik ve teklifleri gönderebilirsiniz. Bu, elbette, gönderinin görünür olduğundan emin olamayacağınız bir sosyal medya gönderisinden çok daha etkilidir.

E-posta pazarlaması, samimiyetin yanı sıra önemli resmi mesajların iletilmesi söz konusu olduğunda gerekli formaliteye sahiptir.

E-posta pazarlaması, satın alma döngüsünün her aşamasında bir rol oynar; Bilgi ve araştırma aşamasında, dönüşüm sırasında ve daha sonra müşteriyi elde tutma sürecinde etkin bir şekilde kullanılabilir.

E-posta pazarlaması, işletmelerin e-posta listelerindeki hangi müşterilerin e-postayı açtığını ve hangi e-postanın satışa yol açtığını görmelerine olanak tanır. Ek olarak, e-posta pazarlaması, müşterileriniz ve potansiyel müşterilerinizle kalıcı ilişkiler kurma fırsatı yaratır. Bunlara haber bültenleri, ticari promosyonlar ve müşteriler için özel teklifler dahil olabilir. Potansiyel müşterileri alıcılara dönüştürmek için önceden tanımlanmış bir sırayla gönderilebilir. Okuyucuları bir bağlantıya tıklamaya ikna edebilir. Yapabilir

ürünleri alışveriş sepetinde bırakmak gibi belirli işlemlerden sonra da otomatik olarak gönderilir.

şirket kurma nasıl yapılır

Ayrıca müşterinin tercihlerine, satın alma geçmişine ve konuma göre kişiselleştirilmiş ürün önerileri sağlar. Pazarlama e-postaları, bir doğal afet veya kurumsal skandal durumunda işletme adına genel bir mesaj paylaşmak için de kullanılır.

E-posta Pazarlamanın Faydaları

Posta listeniz, sizden e-posta almayı seçen kişilerden oluşur. Bu izne dayalı yaklaşım, işletmenizle abone etkileşimini artırır.

E-posta kampanyanızı oluşturmak için farklı tasarım seçenekleriniz var: düz metin, grafikler, resimler, videolar vb.

E-posta pazarlaması, kişiselleştirilmiş mesajlar iletmek veya hedef kitlelere ulaşmak için kullanılabilir.

Abonelerinizin e-posta içeriğinizi başkalarıyla iletmesi ve paylaşması kolaydır. E-posta, ağızdan ağıza pazarlama için iyi bir araçtır.

Bir e-posta kampanyası yürütürken, harekete geçirici mesaj düğmeleri ve bağlantıları kullanmak, web sitenizden bir ürün veya hizmet satın almalarını kolaylaştırır.

E-posta pazarlama maliyetleri genellikle diğer birçok pazarlama kanalından çok daha düşüktür. E-posta pazarlaması çok karlı.

Çevre dostu bir pazarlama şeklidir.

E-posta pazarlamasının ortalama yatırım getirisi (ROI) %3800'dür. Yani yatırım yaptığınız her TL için ortalama getiri 38 TL olacaktır.

Doğru hedef kitleye doğru zamanda, doğru yerde ve doğru teklifle ulaşabilirsiniz.

E-posta pazarlamanın dezavantajları

E-postalarınız abonelerinizin spam klasörüne gidebilir. Nitekim tıklama oranınız, İnternet Servis Sağlayıcınız (İSS), doğru kişileri hedef almadınız veya gizlilik ve koruma kurallarına uymadınız.

E-postalarınız, e-posta yazılımı ve ISS'ler tarafından filtrelenir. Bu nedenle, e-postanızın içeriği veya konu satırı bazı istenmeyen anahtar kelimeler içermemelidir.

E-postalarınız; cep telefonları, tabletler ve dizüstü bilgisayarlar vb. Birden fazla cihazda görünebilmesi için işlevsel olması gerekir. Bu yüzden e-posta kampanyanızın hem tasarımına hem de işlevlerine dikkat etmeniz gerekiyor.

Çok yavaş indirilen büyük dosyalı e-postalar, hedef kitlenize olan ilginizi kaybetmenize neden olur.

Başarılı bir e-posta kampanyası oluşturmak için zamana, pazarlama becerilerine ve kaynaklara ihtiyacınız var.

seo uzmanı nasıl olunur

Editör: Mustafa YILDIRIM