Ebru Sevim  Terziler Odası Başkanlığına adaylığını açıkladı. Bir basın toplantısı düzenleyen Sevim şunları söyledi; “

2022 yılında yapılacak olan Terziler Odası başkanlığı ve yönetim kurulu üyeliklerine adaylığımızı açıklamaküzere yaptığımız basın toplantısına hepiniz hoş geldiniz.

Ben Ebru Sevim.1974 Eskişehirdoğumlu, evli ve iki çocuk annesiyim. Üniversitemezunuyum. Anne mesleğim olan terziliği bende meslek olarak seçtim ve halen bumesleği yapmaktayım.

2018 yılında yapılan Terziler Odası Genel Kurulunda Yönetim Kurulu üyesi olarakgörev aldım. 2022 yılında yapılacak olan odamız seçimlerinde yönetime talip olmamız nedeniyle 25.11.2021 tarihi itibariyle yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan arkadaşlarımızla birlikte oda yönetim kurulu üyeliğimizden istifa ettik. Terziler Odası Yönetim

Kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte odamızı yönetmek üzere aday olduk. Yönetim kurulu üyeliğim zarfında birçok şey öğrendim ve tecrübe edindim. Terzi esnafımızın sorunlarını gördüm ve gözlemledim.

Bu sorunların maalesef bir çözüme ulaşmadığını da biliyorum. Bu güzelmesleğimizin sorunlarını,esnafımızın günlük yaşadığı problemlerini, kamu kurum ve kuruluşların da yaşadığı sorunlarını bende yakından biliyorum.Bu sorunları çözebilecekbilgi ve beceriye sahibim.

Uzun zamandır terzi esnafımızın sorunlarıyla ilgilenilmediğini için terzi esnafıarkadaşlarımız bu konuda çok yalnız ve garip kalmışlardır. Terzilerin mesleki açıdançok daha farklı konumda olmaları ve mesleğimizi daha ileri bir seviyeye taşımak için yeni projelerimizi hayata geçirmek için ben ve ekip arkadaşlarımla gece gündüz demeden çalışacağımızasöz veriyoruz.

Ben ve yönetim kurulu üyeliğine aday arkadaşlarımla yetki bize verildiği takdirde meslektaşlarımızıişyerlerinde sürekli ziyaret edip onların sorunlarını dinleyeceğiz.

İyi günlerinde kötü günlerinde hep yanlarında olacağız. Kredi işlemlerinde vedevletten alacakları destekler konusunda onlara bizzat ben ve yönetim kurulunda görev alacak arkadaşlarımla yardımcı olacağız.

Tüm terzi esnafımızın aileleriyle birlikte katılıp kaynaşabileceğimiz organizasyonlar, kermesler, geziler düzenleyip hem odamız adına gelir sağlayacağız hem de hepbirlikte güzel zaman geçireceğiz. İleriki zamanlardabütçemiz elverdiği sürece meslektaşlarımıza eğitici ve öğretici kurslar açacağız.

Gençlerimizi terzilik mesleğine özendirmek adına önce meslektaşlarımızın çocuklarıyla daha sonra Odunpazarı ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle istişareler yaparak lise 3 ve 3. Sınıflarda eğitim öğretim gören öğrencilere terzilik mesleğini özendirmek adına etkinlikler düzenleyeceğiz.

Meslektaşlarımıza kendilerine bir meslek odalarının olduğunu ve ihtiyaçduyduklarında sorunlarını anlatabilecekleri bir başkanları ve ekibinin olduğunuhissettireceğiz.

“Oylar sizden hizmet bizden” sloganıyla çıktığımız bu yolda tüm meslektaşlarımızın Odamıza “bir kadın, bir anne eli değsin” diyorsanız, saydığım ve daha fazlasını yapabilmemiz için desteklerinizi istiyoruz.

Tüm üyelerimizeaileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu ve huzurlu günler diler Allahtan bol ve bereketli kazançlar vermesini niyaz ederim.”

Editör: Mustafa YILDIRIM