Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 13. Uluslararası MEB Robot Yarışmasında 2 Tane Dünya 1.’liği, 1 Tane Dünya 2.’liği ve 1 Tane Dünya 3.’lüğü ödülü sahibi oldu.

İlimize büyük gurur yaşatan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenleri İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt’ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştılar. İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt, "Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerine ve bu büyük başarıda emeği geçenlere teşekkür ediyor, başarılarınızın devamını diliyorum.” dedi.

Samsun’da düzenlenen 13. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2 tane Dünya 1’ciliği, 1 tane Dünya 2’nciliği ve 1 tane Dünya 3’ncülüğü ödülü sahibi oldular.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl farklı illerde düzenlenen ve bu senede Samsun’da gerçekleştirilen robot yarışmasının sloganı “Yapay Zeka Uygulamaları” oldu.

Okulun katılmış olduğu kategoriler;

• Endüstriyel Otomasyon Teknolojileri alanından 6 öğretmen 19 öğrenci

Kategoriler (4 kategori) : 4 Temalı Robot, 3 Endüstriyel Robotik Kol, 2 Ekip Tasarla Çalıştır, 1 Serbest Kategori.

• Elektrik-Elektronik Teknolojisi alanı 2 öğretmen 4 öğrenci

Kategoriler (2 kategori) : 1 Hızlı Çizgi İzleyen, Yumurta Toplama Karetta karetta.

Toplam 3849 robot ile Lise ve Üniversite öğrenci ve öğretmenlerinin katılmış olduğu yarışmada Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve danışman öğretmenlerinin hazırlamış olduğu robotlar;

• Temalı Kategori Dünya 1’ncisi,

• Endüstriyel Robotik Kol Dünya 1’ncisi,

• Endüstriyel Robotik Kol Dünya 2’ncisi,

• Temalı Kategori Dünya 3’ncüsü, olmuşlardır.

2018 yılında Sivas’ta düzenlenen 12. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Temalı kategoride Dünya 3’ncüsü ve En İyi Tasarım ödülü sahibi olmuştur.

2017 yılında Konya’da düzenlenen 11. Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasında Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Dünya 2’ncisi ve Dünya 4’ncüsü olmuştur.

Editör: TE Bilişim