Eskişehir Türk Ocağı’nın geleneksel Ortaokullar arası “13.Milli Kültür Bilgi Yarışması”nın ilk eleme turu 23 Şubat Cumartesi günü saat 14.30’da altı farklı okulda eş zamanlı olarak başladı.

Yapılan açıklama şöyle; Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi’nde yarışmaya katılan Doktor Halil Akkurt Ortaokulu, Suzan Gürcanlı Ortaokulu, Muttalip Atatürk Ortaokulu ve Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu arasında yapılan müsabakada bir üst tura Doktor Halil Akkurt Ortaokulu ve Şehit Teğmen Subutay Alkan Ortaokulu çıkmışlardır.

Gazi Mesleki Ve Anadolu Teknik Lisesi’nde yarışmaya katılan Sami Sipahi Ortaokulu, Eskişehir Şehir Koleji, Tepebaşı Atatürk Ortaokulu ve Arif Nihat Asya Ortaokulu arasında yapılan müsabakada bir üst tura Eskişehir Şehir Koleji ve Tepebaşı Atatürk Ortaokulu çıkmışlardır.

Sarar Kız İmam Hatip Lisesi’nde yarışmaya katılan Mustafa Kemal Ortaokulu, Hacı Hilmi Okur İmam Hatip Ortaokulu ve Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu arasında yapılan müsabakada bir üst tura Hacı Hilmi Okur İmam Hatip Ortaokulu ve Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu çıkmışlardır.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yarışmaya katılan Cahit Zarifoğlu Ortaokulu, İki Eylül Ortaokulu ve Sarar İmam Hatip Ortaokulu arasında yapılan müsabakada bir üst tura Cahit Zarifoğlu Ortaokulu ve İki Eylül Ortaokulu çıkmışlardır.

Eskişehir Fatih Fen Lisesi’nde yarışmaya katılan Orhangazi Ortaokulu, 30 Ağustos Ortaokulu, Ticaret Borsası Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu arasında yapılan müsabakada bir üst tura Orhangazi Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu çıkmışlardır.

Eskişehir Türk Ocağı’nda yarışmaya katılan Murat Atılgan Ortaokulu, Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu ve Battal Gazi Ortaokulu arasında yapılan müsabakada bir üst tura Şehit Mutlu Yıldırım Ortaokulu ve Battal Gazi Ortaokulu çıkmışlardır.

Geçmişten günümüze Türklerin tarihi, coğrafyası, dili, kültür ve medeniyetine dair sorular yöneltilen müsabakada kültürel etkileşim ortamı haline gelmesine çalışılmıştır.

Geleceğimiz çocukların, müsabakalarda gösterdikleri heyecan ve bilgi seviyeleri evvela velilerine sonra öğretmenlerine ve Türk Ocaklılarına kıvanç vesilesi olmuştur.

12 okulun bir üst turda yarışacağı 13. Milli Kültür Bilgi Yarışmasının bir sonraki müsabakaları 2 Mart 2019 Cumartesi 14.30’da yapılacaktır."

Editör: TE Bilişim