AÜHM- İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından her yıl düzenlenen ve akademik ortamlardaki bilgi teknolojileri konusunda çalışan ilgili grupları bir araya getirerek bilgi teknolojileri altyapısı, kullanımı, eğitimi ve üretimini tüm boyutlarıyla tanıtmayı, tartışmayı, tecrübeleri paylaşmayı ve ortak politikalar oluşturmaya yardımcı olmayı amaçlayan Akademik Bilişim Konferansı’nın 17.’si, 31 Ocak – 6 Şubat 2015 tarihleri arasında Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

 

Bu yılki teması “Açıklık” olarak belirlenen konferansın öncesinde 31 Ocak 2015’te özellikle teknoloji ve bilişimle ilgili eğitimler olacak. 3 Şubat’a kadar devam edecek eğitimlerden sonra 4-6 Şubat tarihlerinde Akademik Bilişim Konferansı gerçekleştirilecek.

 

Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Prof. Dr. Cengiz Hakan Aydın, etkinlikle ilgili beklentilerini ve düşüncelerini şöyle aktardı: “Konferans öncesi yaklaşık 30 farklı konuda eğitim olacak. Bu etkinliğe Türkiye’nin her tarafından öğrenciler, genç akademisyenler geliyor. Eğitimlere 1000 kişilik bir katılım olmasını bekliyoruz. Konferansa ise 1500 kişi gelir diye düşünüyoruz. Yani 16 farklı salonda 16 eş zamanlı oturum olacak. Çok büyük bir konferans. Aslında buradaki amaç tam olarak Eskişehir’de bilişimle ilgili bir hareketlendirme sağlayabilmek.”

 

Sedef Oral 

Editör: TE Bilişim