Eğitim Sen  Şube Başkanı Faik Alkan "3600 Ek Gösterge Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz" diyerek şu açıklamayı yaptı; "Siyasal iktidar sürekli olarak emekçilerin haklı ve meşru taleplerini seçim malzemesi haline getirmeye devam ediyor. 24 Haziran seçiminde de birçok talep bu şekilde seçim malzemesi yapılmıştı. Bunların başında da ek gösterge yer almaktaydı. Seçimin üzerinden 9 ay geçmesine rağmen vaat yerine getirilmedi, ek göstergemiz konusunda düzenleme yapılmadı. Cumhurbaşkanlığı ikinci 100 günlük eylem programında emekli olacak  eğitim emekçilerine 3600 ek gösterge verileceği ifade edilmişti . İkinci 100 günlük sürenin dolmasına 9 gün kalmışken verilen vaatler yerine getirilmemiştir.  Yerel seçimlerin yaklaştığı bugünlerde hala aynı gündem üzerinden siyaset yapılmaktadır.

Beklenti doğuran bu açıklamaların gerçekleşme imkanının olmadığını zaman içinde gördük. Eğitim Sen olarak başından itibaren bütün eğitim emekçilerine hatta bütün kamu emekçilerine 3600 ek gösterge verilmesini savunduk. Ne yazık ki bu taleplerimiz, imzalarımız gündeme dahi alınmadı. Diğer taraftan kamu emekçilerinin haklarını savunmak iddiasıyla kurulan sendikalar bu konuyu gündeme dahi getirmekten kaçındılar. Sadece göstermelik açıklamaların ötesinde hiçbir çabanın içerisinde olmadılar.

Ekonomik kriz in yarattığı enflasyonist baskı altında kalan eğitim emekçilerinin rahatlaması için 657 sayılı kanun ekli cetvelde düzenlenen ek gösterge rakamlarının en az 3600 olacak şekilde düzenlenmesi gerekmektedir.

Bizler seçimler Türkiye’sinde hatırlanan ve aynı zamanda ülkenin vergi yükünü omuzlarında taşıyan eğitim emekçileri olarak diyoruz ki artık yeter: Popülist söylemler yerine icraat bekliyoruz.

3600 Ek Gösterge Hakkımızdan Vazgeçmiyoruz. 3600 ek gösterge ve bütün taleplerimiz için mücadeleyi kararlılıkla yürüteceğimizi kamuoyuna saygı ile duyururuz."

Editör: TE Bilişim