Eskişehir Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi tarafında hazırlanan  TUBİTAK 4004 Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları Proğramı kapsamında desteklenen 2-8 Temmuz 2017 tarihleri arasında Eskişehir’de gerçekleştirilen “Sayların Dansı” projye 4 ilden 40 öğrenci katıldı.

2-8 Temmuz 2017 tarihlerinde Eskişehir’de gerçekleştirilen projede Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik olmak üzere 4 ilden 5 Bilsem’den toplam 40 öğrenci yer aldı. Projede amaç; matematiğin gerçek yaşamdaki varlığının, günlük yaşantımızdaki yerinin, doğadaki yansımalarının ve diğer bilim dallarındaki uygulama alanlarının yeterince farkında olunmaması nedeniyle, yaşayan bir bilim olan matematiğe yönelik farkındalık yaratmak. Bu amaca hizmet etmek üzere 5 başlıkta planlanan etkinlikler ; Matematik ve Doğa, Matematik ve Mühendislik, Matematik ve Astronomi, Matematik ve Optimizasyon, Matematik ve Sanat çalışmaları gerçekleştirildi.

Etkinliklerle öğrencilerin matematiğin günlük yaşamımızda hangi alanlarla ilişkilendirilebileceği ve ne işimize yarayacağı sorularına somutlaştırılmış ve uygulamalı olarak cevap bulmaları sağlandı. Etkinlikler toplam 12 eğitimci ve bir sağlık personeli eşliğinde doğada, Emine-Emir Şahbaz Bilim ve Sanat Merkezi atölyelerinde gerçekleştirildi. Proje bugün sergi ve kapanış töreniyle sona erdi.

Editör: TE Bilişim