Tepebaşı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, çevre konusunda bilinç oluşturmaya yönelik okullarda gerçekleştirdiği çevre eğitimlerini sonlandırdı.
Günümüzde, doğal kaynakların hızla tahrip edilmesi, insan ihtiyaçlarının ve tüketimin artması ile birlikte atık oluşumu da artmaktadır. Bu sebeple atık bilinci ve atık yönetiminin sağlıklı bir şekilde oluşturulabilmesi adına Tepebaşı Belediyesi çalışmalarını sürdürmekte ve özellikle gerçekleştirilen çevre eğitimleriyle daha çok kişiye ulaşmayı, bilinçlendirmeyi hedefliyor. Okullardan gelen eğitim talepleri doğrultusunda 2015-2016 eğitim öğretim yılında 50 okulda gerçekleştirilen çevre konusunda bilinci arttırmaya yönelik eğitimlerle toplam 6 bin 440 öğrenciye eğitim verildi, 445 öğrenci de Tepebaşı Belediyesi’nin anlaşmalı toplama ayırma tesisini yerinde ziyaret ederek, teknik bilgi edindi. Okullarda gerçekleştirilen eğitimlerde çevresel problemler, ambalaj atıkları, bitkisel atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar başta olmak üzere atık yönetimi, küresel ısınma, iklim değişikliği ve enerji verimliliği konularında bilgi verildi.
2016-2017 eğitim öğretim döneminde de devam edecek olan çevre eğitimlerine şimdiden okullardan yoğun talep olduğunu belirten yetkililer, bu durumdan memnuniyetlerini dile getirdiler.
Editör: TE Bilişim