Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Sistemi’nde Şubat 2015 yılında başlatılan ve üçüncü yılını tamamlayan Açık Bilim Seminerleri, lisansüstü öğrenciler ve öğretim üyeleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Şubat ayı itibariyle 102’nci etkinliğini gerçekleştiren Açık Bilim Seminerlerinde pek çok farklı alandan bilim insanı bilgilerini ve deneyimlerini paylaşma imkânı buldu. 9 Şubat günü Prof. Dr. Niyazi Karasar, Prof. Dr. Ayhan Gaffar Hakan, Yard. Doç. Dr. Onur Cesur, Yard. Doç. Dr. Gökçe Güvercin Seçkin, Yard. Doç. Dr. Sevim Aşiroğlu ve Arş. Gör. Ece Tezel tarafından gerçekleştiren “Eğitim Programlarının Eylem Araştırması Yoluyla Geliştirilmesi: Maltepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programının Değerlendirilmesi ve Geliştirilmesi” ve Prof. Dr. Niyazi Karasar tarafından gerçekleştirilen “Medeniyetin Ortak Paydasında Bilim İnsanı Olmak: Bilimsel Yaklaşımda Yeni Bir Algı Çerçevesi” konulu son seminerlere de katılım oldukça fazlaydı.

Seminerler hız kesmeden devam edecek

Açık Bilim Seminerleri, uzaktan eğitimde öğrenme kuramları, yeni teknolojik kavramlar, vizyon değişikliği, motivasyon tasarımı ve stratejileri, makine öğrenmesi, genişletilmiş gerçeklik ve akreditasyon gibi uzaktan eğitimin güncel konularına yer vermenin yanı sıra proje hazırlarken dikkat edilecek noktalar, uluslararası destek programlarının tanıtımı, pozitivizmin sosyal bilimlerdeki yansımaları, 21. yüzyılda eğitim, araştırma ve tasarım, akademik girişimcilik, nitel araştırmaların özellikleri gibi çok farklı konulara da ev sahipliği yapıyor. Açık Bilim Seminerleri 2018 yılında da etkinliklerine tüm hızıyla devam ediyor. Seminer takvimi ve geçmiş seminerlerin videolarına http://www.acikbilim.anadolu.edu.tr/seminerler adresinden erişilebilir.
Editör: TE Bilişim