AÜHM- “Aileler Öğreniyor, Çocuklar Eğleniyor” projesinin kapanış toplantısı 6 Haziran Cuma günü Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi Salon 2009’da gerçekleştirildi. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Zihin Engelliler Öğretmenliği ve Odunpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Vakfı iş birliği ile düzenlenen proje kapsamında, vakıftan engelli yardımı alan ailelere 4 hafta boyunca “Ailelerin çocukları kabul etme süreci, yasal hakları, hizmetlere ulaşma, öz bakım ve sosyal yaşam becerilerinin öğrenilmesi” ile ilgili eğitim verildi. Etkinliğe Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman katıldı.

Toplantı vakfın tanıtımıyla başladı. Ardından Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü Başkan Vekili Yrd. Doç. Dr. Aysun Çolak gerçekleştirdikleri proje ile ilgili yaptığı konuşmasında, “Bugün burada bulunmamızın ortak nedeni ve heyecanı; kısa ama verimli geçen bir çalışmanın sonrasındaki keyfi paylaşmaktır. Toplumu oluşturan biz insanlar; birbirimizden fiziksel, psikolojik ve sosyal olarak farklıyız. Bu farklılıklarımızla kendimize özgüyüz ve bir taneyiz. Toplumun bir parçası olan, özel gereksinimleri olan bireylerimizde bizim için bir tane.” dedi.

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü Başkanı Prof. Dr. Atilla Cavkaytar’ın proje sorumlusu olarak yer aldığı proje ekibinin, özel eğitim bölümünde lisansüstü eğitimine devam eden 7 araştırma görevlisinden oluştuğunu belirten Yrd. Doç. Dr. Çolak, proje detayları hakkında bilgi verdikten sonra Anadolu Üniversitesi Özel Eğitim Bölümü adına Odunpazarı Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve tüm paydaşlara teşekkür ederek sözlerini bitirdi.

Yrd. Doç. Dr. Aysun Çolak'ın ardından Vakıf Mütevelli Üyesi Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman konuşmasını gerçekleştirdi. Adıyaman, “Anadolu Üniversitesi olarak hem imkânlarınızı hem de öğretim elemanlarınızı bu projeye dâhil etmeniz bizi eğitimci olarak çok memnun etti. Yaratılan her bir can kesinlikle ihmal edilemez. Buna vesile olan Odunpazarı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfımız ve Anadolu Üniversitesi çok güzel sonuçlar getirecek bir çalışmaya imza attılar. Bu çalışmada emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” sözleriyle gerçekleşen proje hakkındaki memnuniyetini dile getirdi.

Ardından projede görev alan araştırma görevlileri ve lisans öğrencilerine Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhittin Adıyaman ve Odunpazarı İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Rıdvan Akpolat ve Yrd. Doç. Dr. Aysun Çolak tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.

Kapanış toplantısı programının devamında ailelerin projeyi değerlendirdiği kısa bir panel düzenlenerek projenin verimliliği konusunda ailelerden geri bildirim alındı. Olumlu dönüşlerin olduğu panelde, aileler projenin gerçekleşmesinden memnun olduklarını söyleyerek böyle çalışmaların devam etmesini istediklerini ifade etti. Ailelerin değerlendirmelerinin ardından engelli çocukların eğitimler süresince hazırlandıkları gösteriyle “Aileler Öğreniyor, Çocuklar Eğleniyor” projesi sonlandırıldı.

Işıl Akın

Editör: TE Bilişim