Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi 2017 yılı itibariyle okul bünyesinde başlatmış olduğu "Akıl Oyunlar"ı müsabakalarıyla; öğrencilerin ilgi ve yeteneklerini geliştirmeleri, kendilerine güven duyabilmeleri, sosyal ilişkilerde anlayışlı ve saygılı olabilmeleri, Türk tarihi ve kültürü hakkında bilgi edinmeleri, zihinsel kapasitelerinin ve becerilerinin geliştirmeleri, farklı düşünme tekniklerini öğrenmeleri ve İletişim becerilerini geliştirmelerini sağlamak amaçlanmıştır.

Bu yıl 3.’sü gerçekleştirilen turnuvanın açılışı, İl Milli Eğitim Müdürümüz Hakan Cırıt, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Özden Akkaya ve Ali Pehlivan, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Mustafa Özdemir ve Servet Demirci tarafından gerçekleştirildi.

Hacı Süleyman Çakır Kız Anadolu Lisesi Okul Müdürü Aynur Özden, okul içinde Türk akıl oyunları atölyesi açtıklarını, şimdi de lise düzeyindeki öğrenciler arasında turnuva düzenlediklerini söyledi. Türk akıl oyunları sayesinde çocukların birbiri ile kaynaşmasını, kültürel değerleri öğrenmesini amaçladıklarını belirten Özden, “Bu oyunları yapmaktaki temel amacımız, çocukları bilgisayar ve cep telefonuyla kalabalıklar içerisinde yalnız ve bireysel takılıyorlar. Sanal alemde arkadaşlıklar ediniyorlar, arkadaşlık haricinde her türlü imkanı bulabiliyorlar fakat bunların güvenilir bir tarafı yok. Bu konuda çocukları birçok tehlike bekliyor. Bu tehlikelerle birlikte çocuklar yalnızlaşıyor, yalnızlaştıkça mutsuz oluyorlar. Mutsuz olan insanlar ilaç kullanıp, depresyona giriyorlar. Bu da çeşitli toplumsal sorunların oluşmasına neden oluyor. Biz 4 bin yıllık geleneğimiz içerisinde, tabii kaybolan kültürümüz çok fazla, bunların içerisinden bilinen kültürlerimizi hem yaşatmak hem de çocukların birebir, arkadaşlarıyla göz göze gelerek, duygusal bir bağ kurarak arkadaşlık ediyorlar, bu da hem bizim kontrolümüzde olmuş oluyor hem de bu oyunları öğreniyorlar. Bu oyunlar zekâ oyunları, çocuklar hamle yaparken karşı taraftakinin hamlesini de düşünerek, planlı, programlı bir şekilde, hayatını da bu oyunlar sayesinde planlamayı öğreniyor. Böylece çocukların gerçek alemin içerisinde birbirine saygı göstererek, severek yeniden toplumsallaşmayı sağlamayı, eski kültürümüzü, örfümüzü, adetlerimizi göstermeyi planladık” dedi.

Editör: TE Bilişim