Eskişehir’deki ilk ve tek anaokulu akıl ve zeka oyunları konseptli anaokulu olma özelliğini taşıyan Özel Akıl Küpü Çocuk Akademisi Anaokulu Kurucu Müdürü Ömer Yalap ile görüştük. Yalap, farklı konseptteki anaokulu hakkında bilgi verdi.

Kurumunuz hakkında bilgi verir misiniz?

Uluönder Mahallesi Örsan Sokak’ta, Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu karşısında bu sene eylül ayında açıldık. Mili Eğitim Bakanlığına bağlı özel bir anaokuluyuz. Akıl ve zeka oyunları konseptli Eskişehir’deki ilk ve tek anaokuluyuz. 36-66 ay arasında çocuklarımıza eğitim veriyoruz. Şu anda 3, 4 ve 5 yaş grubu olmak üzere üç sınıfımız var. Her sınıfta üniversite mezunu ve özellikle tecrübeli öğretmenlerimiz var. Bunun yanında yardımcı öğretmenlerimiz var. Okulumuz 4 katlı, 550 metrekare kapalı, 200 metrekare açık alana sahip bir binada oluşuyor. Butik sınıflarımız var. Her sınıfımız 10-12 öğrenciden oluşuyor. Binamızda 15 sınıfımız bulunuyor. Sinema salonu, drama salonu, satranç sınıfı gibi çeşitli sınıflarımız mevcut. Çocuklarımız akşama kadar aynı sınıfta eğitim görmüyorlar. Farklı sınıflarda farklı etkinliklerde bulunuyorlar.

Akıl ve zeka oyunları konseptli Eskişehir’deki ilk ve tek anaokulu olduğunuzu söylediniz. Bu anlamda ne gibi çalışmalar yapıyorsunuz?

Çocuklarımızın özellikle duygu düşüncelerinin gelişmesinin yanında, akıl ve zekalarının da gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz. Ben de 10 yıldan beri satranç ile ilgileniyorum. Bunun anaokulunda çocuklarımızdaki etkilerini de gördük. Satranç çocukların düşünme becerisini geliştiren çok önemli bir etken. Bu sebeple satranç temel noktamız. Bunun yanında robotik kodlama, İngilizce ve Almanca olmak üzere çift dil eğitimimiz var. Dans, bale, halk oyunları, matematik satrancı, masallarla drama, zeka oyunları, okuma- yazmaya hazırlık, fen ve doğa çalışmaları gibi eğitim ve etkinliklerimiz var.

İngilizce, Almanca, robotik kodlama ve dans gibi etkinliklerinize ayrı branş öğretmenleri giriyor mu?

Evet, tüm derslerimiz için ayrı branş öğretmenleri geliyor. Bunların tamamı alanında profesyonel eğitmenler. İngilizce, Almanca öğretmenlerimiz, satranç, dans, robotik kodlama eğitmenlerimiz dışarıdan geliyor.

Velilerle iletişim konusunda da fark yaratıyorsunuz. Bunun hakkında da bilgi verir misiniz?

Velilerimiz ile iletişim noktasında, “Okullu olduk” isimli bir mobil uygulamayı kullanıyoruz. Velilerimiz bu uygulamaya onarla verdiğimiz şifre ile girerek, çocuklarının yaptıkları bütün etkinlikleri, ders programlarını takip edebiliyorlar. Çocukları yemeklerini yedi mi, ne yedi gibi konularda bilgi sahibi olabiliyorlar. Fotoğraflarını ve videolarını bu sistem itibariyle velilerimizle paylaşıyoruz.

Editör: TE Bilişim