Eğitim İş Eskişehir Şubesi yönetim kurulu Odunpazarı ilçesi İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulu Müdürü  İsa Özden'in 23 Mart 2019 tarihinde sosyal medya paylaşımında yaptığı AKP propagandasına, milyonlarca insanın  umut bağladığı Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT)'a "beyinsizler " sözüne büyük tepki gösterdi.

Eğitim İş Sendikası Eskişehir Şubesi başkanı Hüseyin Yurtman, müdür Özden’in AKP'nin seçimleri kaybetmesi halinde iç savaş çıkacağını sözlerinin iç savaş çığırtkanlığı ve halkı kin ve düşmanlığa sevk edici sözlerini kınadıklarını belirten kendisi hakkında adlı ve idari işlemlerin en kısa sürede başlatılmasını talep etti.

Yerel seçim sürecinde hükümetin kullandığı ayrıştığı dil toplumu germekte ve kamplaştırmakta olduğnu kaydeden Yurtman,” İktidarın kaba ve hakaretamiz dili iktidar yanlısı kamu görevlilerine de yansımış bulunuyor.31 yıldır öğretmenlik,okul müdürlüğü ve şube müdürlüğü yapmış ve halen Eskişehir'de okul müdürlüğü yapan bu zat EYT mağdurlarına ‘beyinsiz’diye sesleniyor. İktidarın seçimi kaybetmesi hâlinde iç savaş çıkacağı imasında bulunuyor.  31 Mart sonrası düşünülmüyor” dedi.

Seçim sonrasında ülkenin zor günler beklediğini ifade eden Eğitim İş Şube Başkanı Hüseyin Yurtman şunları söyledi:

“ Ülkemiz bir yandan ABD emperyalizmi menşeli dış tehditlerle boğuşurken öte yandan ekonomik krizle boğuşuyor. İşçiler, emekçiler işinden, aşından oluyor; iş yerleri bir bir kapanıyor. Böylesi bir süreçte emperyalizme karşı toplumu bir arada tutabilmek için birleştirici bir söylem ve üretime yönelen politikalar gereklidir. Siyasî iktidar kendi siyasî ikbalini bekâ olarak sunarak devletin üretime yönelik değerlendirilmesi gereken kaynaklarını seçim için harcıyor. Seçim için devlet olanakları seferber ediliyor, okullardaki öğrenciler eğitim faaliyetlerinden koparılıp mitinglere taşınıyor. Anayasal bir hak olan eğitim hakkı siyasî iktidarın seçim hırsına feda ediliyor.

Türkiye'nin bekasını savunmak ABD emperyalizmine ve işbirlikçilerine karşı kararlı, tutarlı mücadeleyi gerektirir. Türkiye'nin bekasını savunmak millî birliği sağlamayı gerektirir. Millî birliği sağlayamayanlar ülkenin bekasını savunamazlar. Emperyalist merkezlerden sıcak para dilenenler emperyalizme karşı direnemezler.

Siyasî iktidar ve yandaşları hak arayanlarla vatanın bütünlüğünü tehdit edenleri ayırt etmelidir. İşinden, aşından olan, hakkı gasp edilenle vatanımızı bölmeye çalışan aynı kefeye konamaz. Siyasî iktidarı işçinin, emekçinin hakkını gözeten politikalar uygulamaya, birleştirici bir üslûba davet ediyoruz.

Halen okul müdürlüğü yapan İsa Özden memuriyette geçirdiği yıllar içinde ne yazık ki devlet memurluğu vakar ve şerefine, tarafsızlığa, siyaset dışında kalmaya uygun davranmayı öğrenemediğini göstermiştir.

Arkasını üyesi olduğu sendikaya ve AKP iktidarına yaşlanmanın verdiği özgüvenle istediği herkese hakaret edebileceğini ve iç savaş çığırtkanlığı ile halkı kin ve düşmanlığa sevk edebileceğini zanneden bu kişi unutmamalıdır ki iktidarlar gelip geçici; insan onuru, şeref ve haysiyeti kalıcıdır.

İsa Özden hakkında yapılacak adlı ve idari işlemlerin takipçisi olacağımızı tüm başın kuruluşları ve kamuoyuna saygıyla duyururuz.”

                                                                                                                                                            

Editör: TE Bilişim