Eskişehir Kent Konseyi günümüzün popüler konularından ve hayatımızın her anında kullandığımız “Algı Yönetimi” konusunda seminer düzenledi. Vatandaşlar günlük hayattan örneklerle ve uygulamalı sunumlarla yapılan seminerde hem eğlendi hem farkındalık kazandı.

Çevre Sağlık Çalışma Grubu’nun İzgören Akademi ve Uğur Böcekleri Derneği paydaşlığında düzenlediği seminer Eğitmen-Danışman Gökhan Okçu tarafından Haller Gençlik Merkezi Konferans Salonunda yapıldı. Algı Yönetimi seminerinin açılış konuşmasını yapan Çevre Sağlık Çalışma Grubu Başkanı Sadife Aşıcıel, tüm dünyanın üzerinde durduğu bu konuyu uzmanından dinlemekten mutluluk duyduklarını söyledi. Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu ise algı yönetiminin önemine dikkat çekerek “Kent Konseyinde edindiğimiz tecrübelerden öğrendik ki algı yönetimi toplumsal koordinasyon sağlamak için pozitif bir güç olarak yapılmalıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından başlayan seminerde ilk olarak Uğur Böcekleri Derneği gönüllüsü Selma Güder, bu çalışmalara nasıl katıldığını ve hayatında neler değiştiğini izleyicilerle paylaştı.

“HAYAT ALGILAYABİLDİĞİMİZ KADAR GERÇEKTİR”

Güder’in sunumunun ardından başlayan seminerde, İzgören Akademi Eğitmenlerinden Gökhan Okçu algı yönetimine dair pratik ve hayatın içinden ipuçları verdi. Algı yönetimi ile ilgili 3 önemli başlıktan bahseden Okçu “Önce, her ilacın her hastaya uygun olmadığının bilincine vararak her hastaya uygun ilaç bulmalıyız. İkincisi iletişimdir ancak insanları birbirinden etkili iletişim ayırır. Biz bunları iyi yaparsak da algı yönetimi oluşur. Algı yönetimi Âdem ile Havva’dan beri vardır” dedi.

Yanlış algı yönetimini de örneklerle anlatan Okçu “Algı gerçekte nedir, ne değildir önce onu bilmemiz gerekir ve unutmayalım hayat algılayabildiğimiz kadar gerçektir ”diye konuştu.

Etkinlik sonunda Okçu’ya teşekkür belgesi takdim edildi. Seminerin oldukça verimli geçtiğini söyleyen katılımcılar ise Kent Konseyi’ne teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim