Eskişehir Sağlık Sen Şube Başkanımız Hasan Hüseyin Köksal, Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan'ın açıklamalarını eleştirdi. Köksal, "Kendisini gerçekten tanımam, hiç görmedim, fikirlerine de saygılıyım. Devleti bazen ağır ithamları ve suçlamaları hariç, her inanışa her görüşe her sivil toplum kuruluşuna saygımız var.

Sayın Faik Alkan kendisi eğitimci ve STK Başkanı. Hali ile öğretmenler için kendi görüşlerini dile getiriyor. Öğretmenlerin aşılama sıkıntısından tutun; öğretmenlerin ölüm  ile yüz yüze gelmesi ile her gün basında meydanda.

Sevgili başkanım; sizin açıklamalarınızı son cümlesine kadar okudum. Devlet okullarında öğrencilerin yüz yüze eğitime gelmediğinden yakınıyor, bir taraftan da riskin en tepede olduğunu söylüyorsunuz. Yaklaşık bir yıldır virüse karşı en rahat olan meslek grubu öğretmenlerdi. Hiçbir meslek grubu ile sorunumuz yok öğretmenler bizim baş tacımız.

 Sağlık çalışanları, normal devlet memurlarından tam iki kat fazla mesai yaparak, öğretmenlerden maaş olarak ortalama 1100-1600 TL eksik ödeme almıştır. Sizin okula gitmekte risk gördüğünüz zamanda her gün benim meslektaşlarım  virüsün yuvasına covidli hastanın bakımı, tedavisi için saatlerce covid servis ve covid yoğun bakımlarında, kimsenin normal zamanda maske ile dolaşmadığı ülkemizde saatlerce maske ve tulum içinde zaman geçiriyor.

Sizler uzaktan evde, tatilde, sokakta özgürce idari izinli iken bizler hak ettiğimiz izinleri kullanamadık. Sizler ailecek virüs  ile bilgileri tv'den izlerken bizler bu savaşı cephede veriyoruz. Kendimizi geçtik ailemizi, çocuklarımızı görmeden günler geçirdik. Birçok meslektaşınızın sosyal medyasında yasak günleri dahil mangalda, doğada, rakı balık yaparken eğlenceli fotoğrafları mevcut. Hakkınız olan istek ve talepleri tabiki yapın ama amacınız üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.

Dediğim gibi hiçbir meslek grubu ile sorunumuz yok ancak aylardır izin almamış, istifa etmek yasak. Covid ile mücadelede çalışanlarının ücret dahi almadığı gibi aylık kazançlarında 1000 TL üzeri kayıpların olduğu, yüzlerce şehit 100 bin pozitif vakası olan ölenin dahi görev şehidi sayılmadığı sistemde virüse karşı en rahat meslek grubu olarak geçiren öğretmenlerin hakkını savunurken başka meslek grubunu incittiğinizi unutmayın.

Savaş ise her kesimin yek vücut olduğu zaman kazanılır. Çağdaş ve eğitim seviyesi en yüksek şehir olan Eskişehir’de korkacak durum yok. Sağlık çalışanların tek başına mücadelesi, ödün vermesi ile olmaz. Çocuklarımızı emanet edecek öğretmen bulamadığınız şu dönemde bizler ne çekiyoruz bir empati yapın.

Okulları kapatın, okul öncesini kapatın, ama sağlık çalışanı covid ile mücadele ediyor. Çocuklarını kime emanet ettiği önemli değil gerçekten ayıp ediyorsunuz! Öğretmenleri cephede savaşır gibi ölüme yolluyor gibi yapmanız artık kırıcı seviyeye gelmiştir. Bizler babasına, annesine yaklaşmaktan korkanların ailelerine gece gündüz demeden hizmet ediyoruz.

Amaçları üzüm yemek olan herkese saygımız sonsuz ama hedef sadece siyasi ve hükümeti eleştirmek ise size yakışanı yapın."

Editör: TE Bilişim