Anadolu Üniversitesi’nin temelini, 6 Kasım 1958 yılında kurulan Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi oluşturuyor. 1982 yılında Anadolu Üniversitesi’ne dönüşen bu eğitim kurumu, kısa zamanda yalnızca ülkenin değil, dünyanın en büyük üniversiteleri arasında çağdaş, dinamik ve yenilikçi bir üniversite olarak yerini aldı.

Anadolu Üniversitesi’ni sizler için araştırdık, işte Anadolu’dan kısa notlar:

ANADOLU’DA YAŞAM

NEREDE KALINIR?

Bir öğrenci kenti olan Eskişehir’de öğrenciler barınma sorunu yaşamamakta. Birçok özel öğrenci yurdunun yanı sıra Kredi ve Yurtlar Kurumu’na ait 6 bin 500 yatak kapasiteli öğrenci yurtlarından biri de üniversitenin Yunus Emre Kampüsü içinde.

NE YENİR?

 Üniversitede, öğrencilerin sağlıklı ve dengeli beslenmesine önem veriliyor. Temiz ve kaliteli yemek alternatifleri sunan öğrenci yemekhanesinden öğlen 10 bin, akşam da 3 bin 300 öğrenci yararlanabiliyor.

SAĞLIK OLANAKLARI

 Öğrenciler, Yunus Emre Kampüsü’nde bulunan Anadolu Üniversitesi Mediko Sosyal Merkezi’nde hemen her alanda sağlık hizmeti alırken, gerektiğinde Eskişehir’deki diğer hastanelerin de hizmetlerinden yararlanma olanağına sahipler.

 SPOR

Spor Bilimleri Fakültesi’ndeki eğitimin ve spor komplekslerinin yanı sıra, Anadolu Üniversitesi’nde hem spor kulübü hem de spor birliği kapsamında öğrencileri ve çalışanlar her spor branşında spor yapma olanağı buluyor.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK

 Üniversite bünyesinde bulunan Psikolojik Danışma ve Rehberlik Merkezi, öğrencilerin üniversiteye ve çevreye uyum sağlamalarına ve kişisel gelişimlerine yardımcı olmak, onların bireysel sorunlarına çözüm bulmak amacıyla kurulmuş ve bu yönde çeşitli çalışmalar yürütmekte. Merkez, “Barınma – Eve Yerleştirme Servisi” ve “Uyum Programları” ile öğrencilere yardımcı olurken, dileyen öğrenciler de bireysel görüşmelerle çeşitli sorunlarına çözüm bulmak için merkezden yararlanabiliyorlar.

 MEDYA MERKEZİ

Anadolu Üniversitesi gazete, radyo, televizyon ve haber merkezini kapsayan bir medya merkezine sahip.

ANADOLU’DA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA OLANAKLARI

 YATAY GEÇİŞ

 Anadolu Üniversitesi’nin örgün bölümlerinde eğitim alan öğrenciler, ilk iki yarı yılı tamamladıktan sonra ilgili yönetmelikte belirtilen koşulları yerine getirmek koşuluyla kontenjanlar dahilinde bir başka bölüme yatay geçiş yaparak eğitimlerine bu bölümde devam etme hakkına sahip.

 

İKİNCİ ÜNİVERSİTE

 

Herhangi bir üniversitenin örgün bölümlerinde okuyan öğrenciler ve örgün öğretim mezunları, belirtilen koşulları sağlamaları halinde Öğrenci Seçme Sınavı’na (ÖSS) tekrar girmeden, aynı zamanda Anadolu Üniversitesi’nin uzaktan eğitim veren Açıköğretim, İktisat ve İşletme fakültelerinin lisans ve ön lisans programlarına da kayıt yaptırarak farklı bir alanda kendilerini geliştirme fırsatı bulabilmekteler.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER VE ÖĞRENCİ DEĞİŞİM PROGRAMLARI

 Anadolu Üniversitesi, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarından birisi olan Erasmus Programı içinde yer alıyor. Programda temel fikir, Türkiye’de öğrenim gören bir öğrencinin, lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde, bir ya da iki dönemi Avrupa Birliği’ne üye olan bir ülkede eğitim görebilmesi ya da doksan gün boyunca staj yapabilmesi.

SAYILARLA ANADOLU ÜNİVERSİTESİ

 Yunus Emre Kampüsü Alan Ölçüsü     : 807 bin 430,86 metrekare

İki Eylül Kampüsü Alan Ölçüsü            : 3 milyon 804 bin 131,23 metrekare

Fakülte Sayısı                          : 17

Yüksekokul Sayısı                   : 3

MYO Sayısı                            : 4

Enstitü Sayısı                           : 9

Araş. Mer. ve Birim                 : 47

Öğrenci Kulüpleri                    : 52

Örgün Öğrenci             : 28.622

Lisansüstü Öğrenci                   : 3.443

Uzaktan Öğretim                     : 1.191.486 (Aktif öğrenci)  

Editör: TE Bilişim