Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen "Veri Tabanlı İçerik Eğitimi Toplantısı" Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi Kırmızı Salon’da gerçekleştirildi.

Gemini firmasının Satış Yöneticisi ve Eğitim Uzmanı Müge Miray Ataalp ve İnformascope firması Ürün Sorumlusu Can Çelik’in konuşmacı olarak yer aldığı toplantıya Anadolu Üniversitesi personeli katıldı. Anadolu Üniversitesinin abonelik yapmış olduğu PressReader veri tabanı hakkında personele bilgi veren Müge Miray Ataalp, PressReader veri tabanının dünya çapında yaklaşık 7 bin 500 gazeteye erişim sağlayan bir platform olduğunu belirtti. “PressReader uygulamasını hem kütüphanelere hem de kurumlara sağlıyoruz. Şu an Türkiye’de yaklaşık 35 civarında abonemiz bulunuyor” şeklinde konuşan Müge Miray Ataalp, Kanada menşeili olan bu uygulamanın her cihazda kullanılabilecek bir veri tabanı olduğunu söyledi. Ataalp, Türkiye’den ve yabancı ülkelerden birçok gazeteye anında ulaşımın sağlanabildiği PressReader uygulamasının nasıl kullanılacağını, üyeliklerin nasıl gerçekleştirileceğini anlattı.

İnformascope firmasının geliştirmiş olduğu, bünyesinde Türkçe kaynakların bulunduğu “Turcademy” ürününü tanıtan Can Çelik ise, Turcademy’nin içerisinde 2 bin 600’ün üzerinde akademik kaynak barındırdığını söyledi. Bu platform ile tüm akademik yayınları tek bir portal altında toplamak istediklerini belirten Çelik, ilk aşamada Gazi, Seçkin, Palme, Pegem ve Anı yayınevlerine ait kaynakların olduğunu dile getirdi ve dinleyicilere ürün hakkında bilgi verdi.

Editör: TE Bilişim