(AÜHM)-Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nde, Turizm Rehberliği Bölümü bünyesinde açılan derslerle öğrencilere, "atlı turlarda turist rehberliği" yapabilmeleri için eğitim veriliyor. Dersler, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu ile ortak yürütülüyor. Turizm Fakültesi’nde açılan “Macera Rekreasyonu, Rekreasyon Yönetimi, Orienterering, Doğada Yaşam, At ve Ahır Bakımı ve Binicilik” dersleri ile bu alandaki yetişmiş eleman ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Semra Günay Aktaş’ın girişimiyle, Turizm Rehberliği Bölümü öğretim elemanlarının yaptığı araştırmalar ve Turist Rehberleri Birliği (TUREB) Başkanı Zeki Apalı ile yapılan görüşmeler sonucunda Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi’nin atlı turist rehberi yetiştirmek üzere açtığı dersleri başarıyla tamamlayan ve çalışma kartını alan eylemli turist rehberi mezunları, atlı turlar için uzman turist rehberi olarak iş hayatına girebilecek. Öğrenciler için farklı bir iş kolunun kapılarını açan bu dersler aracılığıyla öğrenciler at ve ahır bakımı ile binicilik derslerini Mahmudiye ilçesinde alıyor. Öğrencilerin ulaşımı ise Anadolu Üniversitesi tarafından sağlanıyor.
İlk defa 2015-2016 öğretim yılında açılan “atlı turlar için turist rehberliğine yönelik dersler” ile ilgili Turizm Fakültesi öğrencilerinden Kerim İnanlı şöyle konuştu: "Anadolu Üniversitesi Turizm Rehberliği Bölümü'nün ilk öğrencileri olarak, hocalarımız sayesinde tüm Türkiye'deki Turizm Rehberliği bölümlerine örnek olacak bir projede yer alıyoruz. İyi bir turizm rehberliği eğitiminin sadece dil ve tarih ağırlıklı derslerden ibaret olmadığını, öğrencilerin bunun gibi birçok uzmanlık alanına da yönlendirilmesi gerektiğini görmüş olduk. Aldığımız bu eğitim sayesinde mezun olduğumuz zaman binlerce rehber arasından sıyrılıp rahatça farkımızı ortaya koyacağız. Emeği geçen tüm hocalarıma teşekkür ediyorum."
Editör: TE Bilişim