GÜLÇİN ÖZDEN 
ESKİŞEHİR (İHA) - Dünya çapında hava-kara transfer ve lojistik hizmeti sunan Amerikan şirketi FedEx Express, Eskişehir Anadolu Üniversitesi’ne (AÜ) havada kalma süresi tamamlanan bir kargo uçağını bağışladı.
Anadolu Üniversitesi Havaalanı’da düzenlenen törende, FedEx Express filosunda yer alan ve havada kalma süresini tamamlayan bir Boeing 727-200F model kargo uçağı, AÜ havacılık bölümünde kullanılmak üzere bağışlandı. Kaptan pilot John Baines tarafından kullanılan kargo uçağı, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, öğretim üyeleri ve öğrenciler tarafından havaalanı apronunda karşılandı. Ardından havaalanının kafeteryasında bir kutlama programı düzenlendi. 
Programda konuşan AÜ Rektörü Prof. Dr. Gündoğan, Anadolu Üniversitesi’nin yaklaşık 30 yıldır havacılık eğitimi yapan bir yüksek öğretim kurumu olduğunu hatırlattı. Üniversitenin 30 yıl içerisinde Türkiye’de havacılık sektörüne her kademede kaptan pilotundan hostesine kadar eleman yetiştirdiğini belirten Prof. Dr. Gündoğan, “Anadolu Üniversitesi, inşallah bundan sonra da çok fazla eleman yetiştirecek bir kapasiteye sahip bir üniversite. Eğitim dünyada en önemli yatırım. Getirisi en yüksek yatırım aslında. Bu projenin işi adamlarımız tarafından sahiplenilmesi, üniversitemize böyle ciddi bir katkı yapılması bizleri mutlu etti. Tabii ki bu yapılan yatırım en kısa zamanda ülkemize insan kaynağı olarak dönecek. Anadolu Üniversitesi olarak havacılık eğitimine çok ciddi önem veriyoruz. Bundan sonra üniversitemiz Türk havacılık sektörüne çok daha büyük katkılar sağlayacaktır. Uçağın üniversitemize, eğitim sektörüne, havacılık sektörüne hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.
Prof. Dr. Naci Gündoğan, daha sonra uçağın üniversiteye bağışlanması konusunda katkıları olan kişi ve kuruluşlara teşekkür etti. Prof. Dr. Gündoğan’ın konuşmasının ardından, FedEx Express Uçak Satın Alma ve Satış Direktörü David P. Sutton da bir konuşma yaptı.
Konuşmaların sonrasında Rektör Prof. Dr. Naci Gündoğan ile FedEx Express Uçak Satın Alma ve Satış Direktörü David P. Sutton tarafından protokol imzalandı.
Editör: TE Bilişim