(AÜHM) Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencilerinin girişimi ile kurulan ve danışmanlığını Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sezen Uludağ’ın yaptığı “Denetim Kulübü”, Mayıs ayında Anadolu Üniversitesi Öğrenci Merkezi’ndeki öğrenci kulüpleri arasındaki yerini aldı.
Yrd. Doç. Dr. Uludağ ise, Denetim Kulübü’nün kuruluş amacı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. ‘’Denetim mesleği özellikle fakültemiz öğrencileri için çok gelişen bir alan ve bu alan öğrencilerimize yeni iş olanakları sunuyor. Bu konuda öğrencilerimizi bilgilendirebilmeyi,  farkındalık yaratmayı ve onları sektörde çalışanlarla buluşturmayı istiyoruz.’’ diyen Yrd. Doç. Dr. Uludağ, denetim alanının son derece prestijli bir meslek olduğunu ve bu konudaki gereksinimin de giderek arttığını belirtti.
Uludağ konuşmasının devamında şunları söyledi: “Günümüzde gelişen bir kavram olarak birbirinden farklı pek çok kurum ve kuruluşu etkileyen ve yeni mezunlar için önemli bir fırsat haline gelen denetim, üniversitelerin bu konuya olan ilgisini artırdı ve lisans, lisansüstü düzeylerde denetim derslerine gereken ağırlık verilmeye başlandı. Bu bağlamda aynı zamanda öğrencilere de denetim ile ilgili farkındalık kazandırılması gereksinimi ortaya çıktı.”
Denetim Kulübü’nün ise bu süreçte diğerlerinden farklı bir anlam taşıdığını, çünkü kulüp sayesinde söz konusu derslerin uygulama açısından önemli düzeyde desteklenebileceğinin düşünüldüğünü sözlerine ekleyen Yrd. Doç. Dr. Uludağ, “Kulüp, ‘denetim’ kavramının öğrencilerce gerektiği gibi anlaşılmasını, benimsenmesini amaçlıyor ve denetim alanında çalışanlarla öğrencileri bir araya getirerek, öğrencilerde denetim konusunda bir farkındalık yaratmayı hedefliyor. Ayrıca denetim konusunda uluslararası önemli denetim firmalarının çalışanlarından davetlilerle meslek tanıtımına yönelik etkinlikler düzenlemek, meslek odaları ile mesleğe giriş koşulları ve kariyer olanakları hakkında bilgilendirici konferansların organize edilmesi gibi organizasyonlar da, kulübün planlarından yalnızca birkaçını oluşturuyor.” dedi.
Editör: TE Bilişim