AÖF öğrencileri gazetemize sorunlarını belirten bir mail gönderdi. Mağdur edildiklerini belirten öğrencilerin açıklamaları şöyle; "

Bildiğiniz gibi yaklaşık iki yıl gibi bir süredir COVİD-19 nedeniyle üniversitelerimiz uzaktan eğitim ile ilerlemekte ve sınavlarımız ise online olmaktaydı. Fakat biz Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi öğrencileri inanılmaz derecede mağdur edildik ve edilmeye devam ediyoruz. Sene başında açıklanan akademik takvimde Anadolu Üniversitesi Açık öğretim Fakültesinin Yaz okulu tarihleri belliydi. Fakat hiç beklenmedik bir şekilde yaz okulu başvuru tarihlerine 2 hafta gibi kısa bir süre kalınca aöf yönetimi kararını değiştirip yaz okulu sınavlarını 8 Ağustos tarihinden 4 Eylül tarihine attı. Üstüne üstlük kendi bünyesinde bulunan örgün öğrencileri için yaz okulunu online yaparken biz Aöf öğrencilerine çifte standart uygulayıp hem sınavlarımızı yüz yüze yapmayı planladıklarını açıkladılar.  Açıkça bu covid-19 sürecinde canımız ve sağlığımız onlar için değersiz görünüyor. Kimilerimiz kronik hasta veya hastası var, kimileri hamile, Kimin yıllık izinlerini akademik takvime göre çok daha önceden düzenleyip izinde bağını ,bahçesini ,tarlasına gidecek. Fakat apar topar biz Aöf öğrencilerine yapılan bu sorunun çözülmesini istiyoruz. Bazı üniversiteler tedbir amaçlı sınavları online yapıyor. Anadolu üniversitesi öğrencileri olarak sınavların online olmasını istiyoruz. Bilginize arz ederim.
Sınavlarda Hes kodu sorgulanacakmış covid-19 olanlar ise başka sınıfta olacakmış. Sınav bittikten sonra metrolarda, dolmuşlar da otobüslerde yığılma olacak. Bu konuyla ilgilenmenizi istiyoruz öğrenciler olarak.

Editör: TE Bilişim