2018-2019 eğitim ve öğretim yılında ilk kez eğitim verecek olan Atayıldız Anaokulu, 4 kadın girişimci tarafından Sümer Mahallesi’nde açıldı.

Açılışta konuşma yapan Atayıldız Anaokulu kurucularından Seda Soysal, öğretmenlik mesleğini yapan kişilerin ruhlarının her zaman aydınlık olduğunu belirtti. Soysal, “2018 2019 eğitim öğretim yılını ilk kez kucaklayacak olan okulumuzun heyecanını sizinle paylaşıyorum. Öncelikle bu uzun ve sevgi dolu yolu benimle birlikte yürüyecek olan sevgili ortaklarım Sedef Soysal, Emine Turan ve Zelen Şenyaşar’a çok teşekkür ediyorum. 4 kadın girişimcinin azmi ve eğitime bakış açısıyla Atayıldız Anaokulu olarak sizlere hizmet vermekten mutluluk duyacağız. Mesleğime kattıklarından dolayı tüm çocuklara da teşekkür ediyorum.”

‘ANAOKUL, EN ÖNEMLİ EĞİTİM BASAMAKLARINDANDIR’

Seda Soysal’ın ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen ise anaokullarının çalışan annelerin çocuklarını emanet edeceği yerler olmadığını, eğitim yuvası olduğunu ve bu amaçla kullanılması gerektiğini ifade etti.

‘EĞİTİME OLAN UMUTLARIM ARTTI’

Açılış törenine katılan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, eğitimin önemini hiç kimsenin inkâr edemeyeceğini belirtti. Açılan Atayıldız Anaokulu’nun 4 kadın girişimci tarafından kurulmuş olmasının eğitime olan umutları arttırdığını belirten Kurt, “Gelecekle ilgili tüm kaygılarımızı, kuşkularımızı eğitimle aşacağımızı biliyorum. Bu konuda da sizlerden büyük beklentilerimiz var. Hem ekonomik açıdan hem eğitim açısından başarılı olursunuz umarım. İlçemize böyle bir kurumu kazandırdığınız için sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim