AÜHM- Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi 8. GAJE (Global Alliance for Justice Education - Küresel Hukuk Eğitimi Örgütü) Kongresi’ni üstlendi. Raoul Wallenberg Institute’nin de desteğiyle Temmuz 2015’te gerçekleşecek olan büyük kongre, bir hafta boyunca çok sayıda yerli ve yabancı hukukçular ile öğretim üyelerine ev sahipliği yapacak.

Kongre hakkında değerlendirmelerde bulunan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ufuk Aydın, “Biz bu kongredeki ev sahipliğimizi bir yarışma neticesinde kazandık. İngiltere'den, Yeni Zelanda'dan ve Meksika'dan üniversitelerle yarıştık ve kazanan biz olduk. Bu Türkiye'de bir ilk ve muhtemelen bugüne kadar hukuk alanında bu kadar büyük bir organizasyon yapılmadı. Kongre daha önce Arjantin, Polonya, Güney Afrika, İspanya gibi Dünya'nın önemli merkezlerinde yapılmış. 8. GAJE ise Üniversitemizde yapılacak. Bundan önceki toplantılara Dünya'nın her yerinden ortalama 400 kadar hukukçu katılımı sağlanmış. Biz daha fazlasını bekliyoruz çünkü Türkiye daha kolay ulaşılabilecek bir konumda.” dedi.

Kongre için Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın desteğiyle kapsamlı bir teklif hazırladıklarını da sözlerine ekleyen Prof. Dr. Aydın, seçici komiteyi daha önce Eskişehir’de ağırladıklarını ve komitenin Eskişehir’i beğendiğini söyledi. Aydın, “Fakültedeki değerli meslektaşlarım da bu işe gönül verdiler. Bu iş gerçekten ekip işi ve biz bu sayede kongreyi üstlendik.” dedi.

Aydın; çalıştay, konferans ve panellerle hukuk eğitiminin tartışılacağı kongrenin Türkiye için de oldukça önemli olduğunu dile getirerek şunları sözlerine ekledi: "Türkiye’de hukuk eğitimi sadece anlatıma dayanır. Oysa Dünya'da hukuk eğitimi faklı yönlere gidiyor. Bu kongrede de hukuk eğitimine yönelik yeni yaklaşımlar tartışılacak. Hukuk sosyolojisi, adalet psikolojisi gibi hukukla ilgili her alan bu kongrenin ortasında yer alıyor."

Bilge Sönmez

Editör: TE Bilişim