21-27 Temmuz 2018 tarihlerinde Portekiz Lizbon’da düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatları’nda (Ipho) gelenek bozulmadı; Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi 12. sınıf öğrencileri Cem Arda Tepe - Altın, Artun Bayer - Gümüş, 11. Sınıf öğrencisi Alkın Kaz – Gümüş, 10. Sınıf öğrencisi Yunus Emre Parmaksız – Gümüş madalya ile ülkemize döndü.

Portekiz’de Düzenlenen Uluslararası Fizik Olimpiyatları’ndan Madalyalarla Döndü

Geçtiğimiz eğitim – öğretim yılında Eskişehir Şubesini de açan Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, bu yıl Vietnam’da gerçekleşen Asya Fizik Olimpiyatları’nda ülkemizi temsil eden 8 kişilik milli takıma 5 öğrenci; Rusya’daki Avrupa Fizik Olimpiyatları’nda ve Portekiz’deki Uluslararası Fizik Olimpiyatları’nda temsil edecek 5 kişilik milli takımımıza 4 öğrenci kazandırmanın mutluluğunu yaşadı.

Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi, kurulduğu 2006 yılından beri olimpiyat çalışmalarını fizik dalında Prof. Recep Dimitrov önderliğinde sürdürüyor; ulusal ve uluslararası alanda birçok başarı elde ediyorlar. Uluslararası alandaki fizik olimpiyatlarında ülkemize toplamda 3 altın, 14 gümüş, 11 bronz madalya kazandıran Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri; MIT, Stanford, Brown, UPenn gibi dünyanın en iyi üniversitelerine tam burslu olarak kabul alarak eğitimlerini devam ettiriyor ve kariyerlerine Oracle, Microsoft ve NVIDIA gibi dünyanın öncü şirketlerinde başlıyorlar.

Bahçeşehir Koleji’nin Mezunları Google, Amazon Gibi Dünya Devlerinde Kariyerlerini Sürdürüyor

Türkiye’de STEM eğitiminin uygulandığı ilk lise olma özelliğini taşıyan Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, 2006 yılında açılan ilk kampüsünün ardından Türkiye genelinde açılan yeni kampüslerle 2018-2019 eğitim öğretim yılına 14 kampüsle başlıyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri, Bahçeşehir Koleji ve Bahçeşehir Üniversitesi iş birliğiyle bu okul için özel olarak hazırlanan ve MEB tarafından onaylanan müfredatıyla 2006 yılından bu yana Türkiye’de fen ve teknoloji eğitimine yeni bir bakış açısı getiriyor. Bahçeşehir Koleji Fen ve Teknoloji Liseleri mezunları M.I.T., Stanford, Yale gibi dünyanın saygın üniversitelerinden burslu kabul alıyor; kariyerlerine Google, Amazon gibi dünya devi firmalarda başlıyor.

Editör: TE Bilişim