Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu(TAŞFED) ve Dünya Aşçılar Birliği(WACS)  işbirliği ile İstanbul’da düzenlenen 17. İstanbul Mutfak Günleri gastronomi yarışmasında liseli gençler kategorisinde  yarışan ve 9 madalya kazanan Odunpazarı Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Öğrencileri Odunpazarı İlçe  Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kürşad Önder Ceylan tarafından kabul edildiler.

Ziyarette  Okul Müdürü Dr. S.Sırrı Kabadayı, yarışmanın Türkiye’de gastronomi alanında yapılan en prestijli yarışma olduğunu, 41 ülkeden 500’ün üzerinde yarışmacının katıldığı yarışmada 9 okul öğrencisinin 5 gümüş ve 4 bronz madalya kazandığını, bilgi ve becerilerini artırma fırsatı bulduğunu belirtti. Daha sonra yarışmaya katılan ve her biri madalya alma başarısı gösteren 9 öğrenci ile Yiyecek İçecek Hizmetleri Alan Şefi Fatmagül Sağlısal, yarışmanın aşamaları hakkında bilgi verdiler ve yarışmada kazandıkları deneyimlerini aktardılar.

Odunpazarı Kaymakamı Turgay Hakan Bilgin” Eskişehirimizi   uluslar arası gastronomi yarışmasında  en iyi şekilde temsil ettiğiniz ve önemli bir başarı kazandığınız için sizleri kutluyorum. Okul müdürümüzün liderliğinde, öğretmenlerimizin rehberliğinde ve sizlerin çabalarıyla elde edilen bu başarının gelecek yıllarda da artarak devam etmesini diliyorum”diyerek madalya kazanan öğrencilere hediyeler verdi.

Editör: TE Bilişim