Bilişim Öğretmenleri Platformu, Ulusal BÖTE Öğrenci Konseyi ve Bilişim Teknolojileri Eğitimcileri Derneği adına açıklama yapan Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Ahmet Oğuz, öğretmenlerin atamasının yapılmasını istedi.

Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Adalar’da düzenledikleri basın açıklaması ile sorunlarını dile getirerek çözüm önerilerini sıraladı. Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin dijital çağın toplumsal rehberleri olduğunu ifade eden Oğuz, “Facebookta yazışabilen, kes kopyala yapıştır ile ödev hazırlayan, oyun oynamakta başarılı, çocuklarımızın her şeyi bildiğini varsaymakta gerçek yeterliliklerini görmemekteyiz. Öğrencilerimizin teknolojiyi kullanma amaçlarından yeterliliklerinden kaygı duymaktayız. Bizler dijital yeterlilikleri çağa uygun öğrenciler yetiştirme peşindeyiz” ifadelerini kulandı. 

GÖREVE HAZIRIZ

1998 yılında 600 milyon dolarlık Temel Eğitim Projesi kapsamında 7188 Bilişim Teknolojisi (BT) sınıfı kurulduğunu 45 binden fazla aracın bu sınıflarda hizmete sokulduğunu anlatan Oğuz, 200 yılına kadar her biri 20 bin dolara mal olan 20 bin bilgisayar laboratuarı kurulmuştur” dedi. Fatih Projesi’ne de 2012’de bütçeden 903 milyon lira ayrılmış 2013’te bu rakam yüzde 72 artışla 1,4 milyar liraya ulaştığını aktaran Oğuz, “Bu yatırımları kullanabilecek bu harcanan paralarımızın bize geri dönüşünü sağlayabilecek ancak ve ancak öğretmenlerimizdir. Bizler bu göreve hazırız” şeklinde konuştu. 

4 YILLIK EĞİTİMİ HAFİFE ALMAYIN

Ahmet Oğuz Bilişim Teknolojileri öğretmenlerinin taleplerini ise şöyle özetledi: “BT alanına ilişkin derslerin tüm eğitim kademelerinde zorunlu okutulmasını, web tasarımı, ileri programlama, grafik, animasyon vb. ilave seçimlik dersler konulmasını, BT öğretmenlerinin uzmanlıklarının tanınarak bu alana yalnız ve yalnız biz BT öğretmenlerinin atanmasını ve derslerin sadece BT öğretmenlerince okutulmasını, 100 saatlik kurslarla alan fışı öğretmenlerin BTR olarak eğitildiğinin varsayılmasına verilmesini, 4 yıllık eğitimlerimizin hafife alınmamasını çağımızın olmazsa olmazları olarak görüyoruz.”

 
Editör: TE Bilişim