Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Faik Alkan, “Okulum Temiz Belgesi veren İl Milli Eğitim algı yönetimini bir kenara bırakıp gerçekle yüzleşmelidir.” dedi.

Eskişehir’de artan vakaların okulları tartışılır hale getirdiğini belirten Alkan, “Salgınla mücadele ediyoruz algısı oluşturarak temel sorunlar halının altına süpürülmektedir. Her gün onlarca sınıf karantinaya alınırken, pozitif olan öğretmen sayıları artarken, hiçbir şey olmamış gibi seyreden bir eğitim politikası uygulanmaktadır.” diye konuştu. Okulların açıldığı 6 Eylül tarihinden beri Eskişehir’de sendika olarak alınması gereken tedbirler konusunda yaptıkları açıklamalarla ve ortaya koydukları önerilerle okulların kapanmaması, sağlıklı ve güvenli eğitim ortamlarının yaratılması için sürecin takipçisi olduklarını aktaran Alkan, şunları söyledi: “İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün bu süreci şeffaf yürütmediğini, okullarda yaşanan sorunlarla ilgili bilgileri gizli tutmaya çalıştığını tekrar kamuoyunun dikkatine de sunmak isteriz. Okullarda yaşanan vakalar ve kapanan sınıflarla ilgili bilgiler ısrarla saklanmaktadır. Vakaların ve kapanan sınıf sayılarının bilgisini doğru paylaşmamak ve kamuoyunun bu bilgilere ulaşmasını engellemek sorunları ortadan kaldırmadığı gibi tedbirlerin alınmasını da geciktirmektedir. Okulum Temiz Belgesi veren İl Milli Eğitim algı yönetimini bir kenara bırakıp gerçekle yüzleşmelidir.”

DERSLER 30 DAKİKAYA DÜŞÜRÜLMEDİ!

Yapılması gerekenleri sıralayan Alkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Okullarda yeterli sayıda yardımcı hizmetli personel görevlendirilmemiştir. Mevdunu 750 ile 1000 arasında birçok okulda sadece 1 yardımcı hizmetli bulunmaktadır. Cumhurbaşkanının Eskişehir ziyareti kapsamında 2 gün boyunca okullardan zaten sayıları yetersiz olan 20 den fazla yardımcı hizmetli görevlendirilmiştir. Sınıf mevcutları seyreltilmemiştir. Merkezi okullarda ortalama 40 öğrenci 35 ile 40 metrekarede eğitim almaktadır. 40 dakika olan ders süreleri 30 dakikaya düşürülmemiş, okul öncesi için 50 dakika düzenlemesi devam ettirilmiştir. Sınıfların pencere sistemleri ve okul havalandırma sistemleri üzerinde, düzenli temiz hava sağlayacak şekilde bir çalışma yürütülmemiştir.  Kış ayları yaklaşıyor, açık pencere ve kapılar öğrenci ve öğretmenleri hasta etmektedir. Bu daha ne kadar sürdürülebilir? Tuvalet ve lavabo sayıları arttırılmamıştır. Temizlik malzemeleri yeterince sağlanmadığı gibi bu ortamların temizliği düzenli bir şekilde yürütülmemektedir.”

Editör: TE Bilişim