Birlik Vakfı Eskişehir Şubesi tarafından her yıl düzenlenen ve bu yıl 25 Haziran’da başlayan Yaz Okulu, Vakfın Odunpazarı Evlerindeki binasında yaklaşık 800 öğrencinin katılımı ile devam ediyor.

 Yaz okulunda ilköğretim çağındaki çocuklar başta Kuran-ı Kerim ve temel dini bilgiler olmak üzere, seçmeli olarak, yüzme, tekvando, futbol, masa tenisi, basketbol, voleybol, ebru, satranç, İngilizce ve geleneksel okçuluk gibi branşlarda eğitim görüyor. Yaz Okulu Koordinasyon Ekibi çocukların ahlaki gelişimlerini desteklemek ve çocuklara sosyal iletişim becerileri kazandırmak için çeşitli etkinlikler de düzenliyor. Bu kapsamda Birlikte Okuyoruz ve Yemeğimi Kardeşimle Paylaşıyorum gibi organizasyonlar gerçekleştiriliyor. 8 haftalık eğitim sürecinde Kuran-ı Kerime geçen çocuklara her hafta törenle Kuran-ı Kerim hediye ediliyor. Cuma günleri de erkek öğrenciler Kurşunlu Külliyesindeki Kurşunlu Camiinde Cuma namazlarını birlikte eda ediyorlar.

 Bu etkinliklerin yanı sıra, çocukların paylaşım duygularının pekiştirilmesi amacıyla öğrencilerin evlerinden getirdikleri yiyecekleri Birlik Günü adı altında düzenlenen etkinlikte tüketiyorlar. Yaz Okulunun kapanış ve sertifika töreni 17 Ağustos Cuma günü Osmangazi Üniversitesi Spor Salonunda saat 15.00’de gerçekleştirilecek.

Editör: TE Bilişim