Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu, mezunlarının tamamına istihdam olanağı sunuyor.
Okuldan mezun olan 148 öğrenciden 119’u atçılık sektöründe çalışırken, 18 mezun ise veterinerlik fakültesine geçiş yaptı. Yurt dışı staj olanakları ise okulu Türkiye’deki en etkin atçılık okulu yapıyor. Okulun; atçılık işletmeleri, yarış atı sahipleri, binicilik kulüpleri gibi sektör temsilcileri ile 70’den fazla işletmeyle işbirliği, öğrenci stajları ve istihdam gibi konularda protokol anlaşmaları bulunuyor. Okul bünyesinde Eskişehir Türk Dünyası Ajansının 2,5 milyon lira ile desteklediği Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi de, önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek. Öğrencilerin atçılık alanında farklı bir uygulama alanı olan ’Atlı Terapi’ konusunda tecrübe kazanmalarına olanak sağlayacak tesis kapasite ve donanım bakımından Türkiye’deki en kapsamlı tesis olma özelliği taşıyor. Uluslararası standartlarda tesisleri ve at antrenörü hocalarıyla Türkiye’nin 250 yıllık en köklü atçılık merkezi, Eskişehir Mahmudiye’de yeni öğrencilerini bekliyor.
Mezunlarının tamamına istihdam olanağı sunuyor
Ayrıca kendi uygulama tesisleri içinde idman pisti, bin 800 metrekarelik kapalı binicilik tesisi, 90 bin metrekarelik at bakım sahaları, öğrenciler için yurt, 11 öğrenciye asgari ücretin yaklaşık yüzde 30’una burs imkanları sunan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksekokulu’nda, hemen hemen her iki öğrenciye bir at düşüyor. Okul, mezunlarının tamamına ise istihdam olanağı sunuyor.
Öte yandan Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde Atlı Spor Eğitim Merkezinde 2. kademe at antrenörü olan ve Türkiye’yi başarıyla temsil eden Astsubay Başçavuş Ali Ekber ise okulun öğretim kadrosuna öğretim görevlisi olarak katıldı.
Editör: TE Bilişim