Şehit Yunus Baykal Ortaokulu’na imam hatip şubesi açılmak istenmesine velilerin tepkisi devam ediyor.  Veliler okullarının kapasite olarak yetersiz olduğu halde imam hatip şubesi açılmasını doğru bulmadıklarını söylediler.

Şehit Yunus Baykal Ortaokulu’na açılmak istenen imam hatip ortaokuluna tepkiler devam ediyor. Dün okul önünde gerçekleşen eylemin ardından bugün de CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, CHP Odunpazarı İlçe başkanı Akın Sallarel siyasi parti temsilcileri ve STK’lar okula giderek velilere destek verdiler alınan karara tepki gösterdiler.  Okul Aile Birliği Başkanı Yasemin Çakır yapmış olduğu konuşmada, “ Bizim burada toplanmamızın tek bir amacı var. Okulumuzun kapasitesi zaten yeterince doluyken farklı bir öğrenci grubu istemiyoruz. Bizim imam hatibe karşı olduğumuz bir durum değil. Bizim sınıflarımız 35 kişilik başka bir sınıf açamayız. Geçen sene yetersizlikten dolayı anasınıfımızı kapattık. Öğretmenler odamız yok. Laboratuarımız yok. Kapasitemiz yetersizken yeni bir alan açamayız. Huzursuzluk yaşamak istemiyoruz. Öğrencilerimiz arasına nifak tohumu ekmek istemiyoruz. Hiç kimse birbirini dışlamadan güzel bir eğitim almasını istiyoruz. Eğer imam hatip talebi varsa mahallemizin yeni bir bina yapılsın bizim buna itirazımız yok” dedi.

NİFAK TOHUMU SOKMAYIN

Yenikent İşletme Kooperatifi Hüseyin Ceyhan  huzurlarının bozulmak istendiğini aktararak, “Biz başarımızı huzurumuzu bozmak istemiyoruz. Nifak tohumu sokmak kabul edilemeyecek bir şeydir. Şube açıyoruz mantığıyla 10 tane çocuğu 600 tane çocuğun arasına koyup bu çocukların yaşayacağı psikolojik tramvayı bir düşünün. Ötekileşecek, ayrışacak. Eğer böyle bir talep olsaydı bu bizim velilerimiz tarafından iletilirdi. Yukarıdan dayatmacı bir ruhla biz yaptık oldu hesabına karşı duruyoruz. İnsanların din eğitimi almasına karşı  durduğu filan yok” şeklinde konuştu.

8 OKULA DAHA AÇILACAK

Eğitim-İş Eskişehir Şube Başkanı A.Kadir Önder, 8 okula daha imam hatip şubesi açılacağını söyleyerek “Bu tabela buradan inene kadar mücadelemiz devam edecek. Bu eylül ayında çıkmış bir karar bizim de dün haberimiz oldu Eskişehir’de böyle 8 tane okul var. Türkiye çapında 23 okul. Bunun bir tanesi de Atatürk. Eğitim-İş olarak sonuna kadar yanınızdayız” ifadelerini kullandı. Eğitim Sen Eskişehir Şube Sekreteri Kemal Koçak, “Bir talebimiz, bir ihtiyacımız olmadı ama bakıyoruz ki belli okullara bir şeyler yapılmak isteniyoruz. Olan çocuklarımıza oluyor” dedi. Öğder Eskişehir Temsilcisi Heval Yıldız Karasu, “Okulunuza sahip çıkıyorsunuz. Bu velilerin dayanışmasıyla bu tabelanın buradan ineceğine inanıyoruz. Buranın imam hatibe değil laboratuara, soyunma odasına, ana okula ve öğretmen odasına ihtiyacı varken bu şekilde uygulama yapılmasına sessiz kalınmayacak” şeklinde konuştu.

KONUYU BAKANLIĞA İLETECEĞİM

Son olarak konuşan CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, “Cumhuriyet Halk Partisi imam hatipleri Türkiye’de ihtiyaç olduğu için kuran partidir. Ve buna karşıtlığımız asla olmaz. İmam hatip okulların iyi eğitim verebilmesi için başka okulların içinde şube tarzında kurulması doğru değil. Eğer ihtiyaç varsa yeni bir okul kurulabilir. Şube kurmak çocuklarımız açısından zararlı. Sizlerin sesi olarak Milli Eğitim Bakanımıza ve bakanlık yetkililerine bunu ileteceğim” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim