CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer gerçekleştirdiği ziyarette, Süleyman Havva Kamışlı ve 23 Nisan İlkokulu velilerinin haklı mücadelesine kulak verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Velilerle görüşen milletvekili Utku Çakırözer “Yeni öğretim yılının başladığı hafta Süleyman Havva Kamışlı İlkokulumuzdaki öğrenci, öğretmen ve velilerimiz okullarının bir bölümünün ‘depreme dayanıklı olmadığı’ gerekçesiyle boşaltılması gerektiğini öğrendiler. Daha önce yıkım kararı alınan 23 Nisan İlköğretim Okulumuz öğrenci ve öğretmen kadrosu da zaten üç yıldır Kamışlı İlköğretim Okulumuzda misafirdi. Şimdi bu iki önemli okulumuzun tüm öğrencileri 10 dersliğe sığmak zorunda bırakıldı. Öğrencilerimizin nerede, nasıl, hangi koşullar altında eğitim alacağı konusunda yaşanan belirsizlik üzerine veliler bu sabah haklı taleplerini dile getirmek için okul önünde nöbete başladı” dedi.

Mağdur olan veliler ile tek tek görüşen Utku Çakırözer açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bugün Süleyman Havva Kamışlı İlkokulumuz önünde nöbet tutan velilerimizi yalnız bırakmayan milletvekili arkadaşımız Cemal Okan Yüksel ve CHP İl Kadın Kolları Başkanımız Figen Kahya'ya teşekkür ederim. Ben de velilerimizi ziyaret ederek sıkıntı ve taleplerini dinledim. Daha sonra görüştüğüm okul müdürlerimiz ve İl Milli Eğitim Müdürümüze de bu haklı talepleri aktardım. Ailelerimiz her şeyden önce, böylesine önemli bir yıkım kararı konusunda Haziran ayından bu yana bilinmesine rağmen kendilerine bugüne kadar bilgi verilmemesine ve yeni eğitim öğretim yılının başladığı ilk hafta kararın açıklanmasına son derece tepkililer. Ve bu tepkilerinde de sonuna kadar haklılar. Bundan sonraki süreçte ise hepimizin önceliği yavrularımızın eğitim ve öğretime uygun koşullar altında, sevdikleri öğretmenlerinden de ayrılmadan okul yaşamlarını sürdürebilmesi. Mağduriyetlerin giderilmesi, haklı taleplerinin karşılanması konusunda velilerimizin sonuna kadar yanında olmaya devam edeceğiz. Sorunun öğrencilerimiz açısından en az hasarla aşılması için okul yöneticileri ve il – ilçe milli eğitim yöneticilerimizin, bulunan çözümler konusunda tüm velilerimizi ayrıntılı bilgilendirmesi gerekir. Okul müdürlerimiz mağduriyeti süren velilerimizin de mutlaka takipçisi olmalıdır. Bu ortak beklentileri milli eğitim yöneticilerimiz ve okul müdürlerimiz ile paylaştım. Bu yöneticilerimizin yavrularımızın ve velilerimizin haklı taleplerine en yüksek dikkat ve ilgiyi göstereceklerine inanıyorum. Ülkemizin geleceği yavrularımızın en iyi koşullar altında eğitim almalarını sağlamak hepimizin en temel görevi. Velilerimizin bu amaç doğrultusundaki haklı mücadelelerinin her zaman yanında ve destekçisi olmaya devam edeceğiz.”

Editör: TE Bilişim