Eğitim İş Eskişehir Şube Başkanı A.Kadir Önder 2018-1019 öğretim yılı nedeniyle basın açıklaması yaparak öğretmenlere; ‘korkmayacaksın, cesur ve çalışkan olacaksın’ diye seslendi.

18 Milyon öğrenci ve 1 milyon eğitim emekçisinin yeni eğitim-öğretim yılında birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla girdiğini anımsatan Önder, sorunların üzerine ekonomik krizin etkisinin de yüklendiğini söyledi.

“Peki ne yapacağız” diye öğretmenlere, veli ve çocuklara seslenen Eğitim İş Sendikası Şube Başkanı A.Kadir Önder şunları söyledi:

“Değerli öğretmen arkadaşım; önce korkmayacaksın. 15 yaşında Köy Enstitüsünü bitirip öğretmen olan meslektaşın kadar cesur olacaksın. Okulun kapısından adım attığında öğretmen olduğunun, bu ülkenin geleceğinin senin ellerinde olduğunu bileceksin. Çalışkan olacaksın. Üretin, cesur, ahlaklı nesiller yetiştirmeye kendini adayacaksın ki öğrencilerin seni örnek alsın. Kimseye hakkını yedirmeyeceksin. Kendi hakların için mücadele ederken, çocuklarının geleceğinin çalınmasına da izin vermeyeceksin. Bu uğurda yılmayacak, pes etmeyecek, boyun eğmeyeceksin. Toplum önünde her zaman başı dik yürüyeceksin.

Sayın Veli; çocuğun senin olduğu kadar bu ülkenin de geleceğidir. Onu devletin kurumları dışında kimseye emanet etmemelisin. Hiç kimse senin çocuğuna senin gösterdiğin sevgi ve şefkati gösteremez, senin kadar sevemez. Hiç kimse senin çocuğuna senden iyi bakamaz. Eğitim hepimizin en temel hakkıdır. Çocuğunun hakkını aramalısın.

Sevgili çocuklarımız; siz bizim göz bebeğimsiniz. Sizi çok seviyoruz. Sizler üzerinize düşeni yapmalısınız, dürüst ve çalışkan olmalısınız. Bizler sizlerle el ele verirsek başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Atatürk’ün çizdiği yoldan, bilimin aydınlık ışığından ayrılmazsanız hepimizi çok güzel günler beklemektedir. Buna hiç kimse engel olamayacaktır.

Eğitim İş olarak diyoruz ki; ne olumsuz koşullar, ne az maaş, ne uzun mesai saatleri, ne geri kalmış kafalar, ne çağ dışı uygulamalar. Tarikatlar, cemaatler, şeyhler, yandaşlar, çıkarcılar, Atatürk ve Cumhuriyet düşmanları bizi durduramayacak. Biz ülkemizin ve insanlarımızın güzel geleceği için Atatürk’ün izinde ve bilimin ışığında yürüyeceğiz.”

Editör: TE Bilişim