Pısa 2018’de Türkiye’yi temsil eden Sabiha Gökçen MTAL’ye MEB Daire Başkanı Yusuf Çidem ziyarette bulundu. Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Teşkilatı(OECD) tarafından üye ülkeler ve diğer ülkelerdeki 15 yaş grubu öğrencilerinin matematik, fen ve okuma becerileri alanlarında okulda öğrendikleri bilgi ve becerileri günlük yaşamda kullanabilme yeteneğini ölçmeye yönelik bir araştırma olan PISA(Programmefor International Student Assesment) bu yıl 81 ülkenin katılımı ile gerçekleştiriliyor.

Kısa adı PISA olan Dünyanın en kapsamlı eğitim araştırması olarak kabul edilen Uluslararası Öğrenci Değerlendirme Programı uygulaması Nisan ayında Milli Eğitim Bakanlığı’nın koordinesinde bu yıl Türkiye’de 189 Okulda gerçekleştirilecek. Türkiye’de en yüksek TEOG puanı ile öğrenci alan mesleki ve teknik lise olan Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Ülkemizi PISA 2018’de temsil edecek. Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Daire Başkanı Yusuf Çidem ve MEB Uzmanı Fikret Yalım, PISA 2018 ile ilgili Okuldaki hazırlıkları yerinde incelemek, öğrenci ve öğretmenleri bilgilendirmek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla Okula ziyarette bulundu.

YÜKSEK BAŞARI BEKLİYORUZ

Ziyarete Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Abdülkerim Çömçe, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri İbrahim ÇELİK ve Murat Aycan’da katıldı. Daire Başkanı Yusuf Çidem, PISA uygulamasına katılacak öğrenciler aracılığıyla Türkiye’deki eğitim sisteminin değerlendirileceğini, bu bakımdan öğrencilerin öğrendiklerini en iyi bir şekilde ortaya koymalarını beklediklerini, Sabiha Gökçen Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden yüksek başarı beklediklerini ve Okulun PISA 2018’e çok iyi hazırlandığını görmekten mutlu olduklarını belirtti. Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Üzmez, Okulun PISA 2018’e her bakımdan hazır olduğunu ve Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceklerini söyledi. Konuklara Okulda PISA 2018 ile ilgili  yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Okul Müdürü Dr. S.Sırrı Kabadayı’da bu görevi “milli bir görev” olarakyüksek sorumluluk anlayışı içinde yürüttüklerini ifade etti. Ayrıca Okul kısa adı TALIS (Teachingand Learning International Survey) Uluslararası Öğretme ve Öğrenme Araştırmasının uygulanacağı okul olarak seçildi.

Editör: TE Bilişim