Eskişehir Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Ahmet Sezer Ortaokulu’nu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Okulda yürütülen eğitim-öğretim faaliyetleri ve çalışmalar ile ilgili Okul Müdürü Kutlay Yılmaz’dan bilgi alan ve ziyaret esnasında öğretmenlerle toplantı gerçekleştiren İl Müdürü Cırıt, Bakanlığın hazırladığı 2023 Vizyon Belgesi çerçevesinde öngörülen çalışma ve hedeflere değinerek idareci ve öğretmenlere bu konuya dair beklentilerini ifade etti.

Ülkemizin hedeflediği aydınlık yarınlara ulaşması ve dünyada söz sahibi olmasında öğretmenlerin ellerinde şekillenen öğrencilerin büyük rolü ve katkısı olacağına değinen İl Millî Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, fırsat buldukça okul ziyaretlerinde bulunduğunu, öğretmen ve öğrencilerle beraber olarak yapılacak her güzel çalışmada öğretmenlerimizin destekçisi olacağına ve yanlarında yer alacağına vurgu yaptı.

Eskişehir’de eğitim alanında hayata geçirilen proje ve çalışmalara da değinen Hakan Cırıt, okullarda gerçekleştirilecek sosyal, sportif ve kültürel faaliyetlerin önemine dikkat çekti. Tüm öğrencilerin bu faaliyetlerin içerisinde aktif olarak yer alması gerektiğini belirten Cırıt, "Öğrencilerimizi hem akademik yönden hem de sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif yönden geleceğe hazırlayacağız. Amacımız, bilgili, başarılı ama bunun yanında ahlaki ve kültürel değerlerine, vatanına, milletine, bayrağına, örf ve adetlerine bağlı nesiller yetiştirmek" ifadelerini kullandı.

Sınıfları dolaşarak öğrencilerle de yakından ilgilenen İl Müdürü Cırıt, öğrencilerden gösterdikleri çabaların, harcamış oldukları emeklerin hiçbir zaman boşa gitmeyeceğini bilmelerini isteyerek, derslerinin yanında sanatsal, sportif ve kültürel etkinliklere zaman ayırmaları tavsiyesinde bulundu.

31 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirilecek ortak sınavlar hakkında da bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt; “Eskişehir il genelinde, 6.sınıflardan 9.852 ve 7.sınıflardan 10.131 öğrenciye Türkçe-Matematik derslerinden ortak sınav uygulaması yapılacaktır” dedi.

Eskişehir’de görev yapan bütün öğretmenlerle bir araya gelmek arzusunda olduğunu söyleyen İl Milli Eğitim Müdürümüz Cırıt, idareci, öğretmen ve öğrencilere başarı dileklerinde bulunarak okuldan ayrıldı.

Editör: TE Bilişim