Önder Dil çocuk İngilizcesi öğrencileri velileri ile birlikte kantinde el yapımı yiyecekleri satarak kazandıkları para ile sokak hayvanlarına mama alacak.

Önder Dil öğretmenleri verdikleri eğitim çalışmasına çocukların uygulamalı öğrenmelerini de ekledi. Eğitimi her alanda pratikle pekiştirdiklerini dile getiren Önder Dil İngilizce Öğretmeni Ruveyda Kahraman, “Öğrencilerimiz derste gördüğü alışveriş konusunu burada yaşayarak öğrendi, bunun yanı sıra da buradan gelen parayla sokak hayvanlarının karnını doyurmuş olacaklar” dedi. Önder-Dil İngilizce Öğretmeni Kahraman, şunları söyledi: “Ben İngilizce öğretmeniyim; çocuklarımızın yabancı dil derslerine giriyorum. Bugün burada sokak hayvanlarına yardımcı olmak için satış yapıyoruz. Öğrencilerimizin velilerinin hazırladığı pasta ve börekleri kantinimizde satıyoruz. Öğrenciler burada satış yaparken, İngilizce ne, kaç lira gibi günlük konuşmaları kullanma olanağı buldu. Bunu yaparken de istedik ki sokak hayvanlarına da bir yararımız olsun, çocuklar hem derslerin pratiğini yapsın hem de bir fayda sağlasın.”

DEVAM EDECEK

Eskişehir’in havasının çok soğuk olduğunu ifade eden Kahraman, “Hayvanları doyurmak için mama alacağız. Böylece hem öğrencilerimiz İngilizce dersini uygulamalı yapmış olacak, hem de sokak hayvanları bundan faydalanmış olacak. Çocuklar parayı öğreniyor ve alış veriş yapmayı İngilizce olarak öğretmiş oluyoruz” diye konuştu. Benzer eğitim çalışmalarının ve uygulamaların devam edeceğini belirten Önder Dil İngilizce Öğretmeni Ruveyda Kahraman, diğer sınıflardaki öğrenciler ile de İngilizce drama çalışması yapılacağını söyledi. Kahraman, bunun ilk uygulama olduğunu ve 3’üncü sınıfta bulunan 8 ve 9 yaşlarındaki öğrencilerle çalışma yaptıklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim