Okyanusların dünya üzerindeki yaşam ve vahşi yaşama olan katkısına dikkat çekmek amacıyla kutlanan Dünya Okyanus Gününde, Eti Sualtı Dünyası’nda, ‘Su Kirliliği’ ve ‘Suların Sırları’ atölyeleri ile çocuklar okyanusların temiz tutulmasının önemini öğrendiler. 

 Büyükşehir Belediyesi Eti Sualtı Dünyası’nda, okyanusların ve denizlerin, karbonların emilmesinde, iklim değişikliği ile mücadelede, güneş enerjisinin dağıtımında stratejik rolleri bulunduğu gerçeğinin vurgulandığı 8 Haziran Dünya Okyanus Günü’nde anaokulu ve ilkokul öğrencilerine yönelik atölye çalışmaları gerçekleştirildi.

Adnan Menderes Anaokulu ve İsmet İnönü Okulu öğrencilerinin katıldığı ‘Su Kirliliği’ ve ‘Suların Sırları’ atölyelerinde, çocuklara dünyada insan varlığının sürdürülebilmesi için deniz ve okyanusların kirletilmemesi gerçeği anlatıldı. Atölye çalışmalarında 2 su ürünleri mühendisi, veteriner ve dalgıçtan oluşan Etkinlik Birimi eğitmenleri çocuklara sularda yaşayan canlıları tanıtarak, suların kirletilmesi durumunda dünyadaki doğal yaşama ve insanlara yansıyacak olan olumsuz etkileri konusunda bilgi verdi.

  Suyun yaşamın en önemli maddesi olduğu konusunda çocukları bilinçlendirmeye yönelik atölye çalışmalarında, dev yapbozlarla okyanusların nerelerde bulunduğunu öğrenen öğrenciler iki gruba ayrılarak önlerindeki yapbozları kısa zamanda tamamlamak için birbirleriyle yarıştılar.

                                                                                                                                     

Editör: TE Bilişim