Mahmudiye ilçesinde 15 eğitimcinin ilk yapılan testleri pozitif ertesi gün yapılan testler ise negatif çıkarken Çifteler'de 53 testin 52'si pozitif çıktığı iddia edildi. Bu durumun mağduriyet yarattığını belirten Eğitim Birsen Şube Başkanı Muammer Karaman sorunun çözümünü istedi. Karaman şunları söyledi; " Mahmudiye ilçesinde farklı okullarda görevli 15 eğitimciye uygulanan #kovit_19 test sonucu pozitif gösterdi. Arkadaşlarımız birbirleri ile hiç bir temaslarının olmadığını ve hastalık belirtisi taşımadıklarını söyleyerek ertesi gün yeniden test yaptırdılar.

İlk testin pozitif çıkan sonucuna göre 15 eğitimci arkadaşımız ve okulları karantina altına alındı. Uyarıları üzerine yapılan testte tüm arkadaşlarımızın sonucu negatif çıktı. Ailelerine yapılan testlerin sonuçları da negatif.

Ancak hem okullarımız, eğitimci arkadaşlarımız ve aileleri karantinada bir yanlışlık var ve bu acilen düzeltilmeli.

Testteki yanlışlık öğrencilerin, eğitimci arkadaşlarımızın ve ailelerinin karantina altında bulunmalarına neden oluyor. Yanlışlık düzeltilmeli Mahmudiye’de eğitime ara verilen okullar açılmalı arkadaşlarımız ve aileleri için karantina uygulaması kaldırılmalı.

Çifteler’de uygulanan 53 testin 52’sinde pozitif sonuç bulunduğu söyleniyor. Bunu imkansız bir durum olarak değerlendiriyoruz. Sonuçlar süratle gözden geçirilerek muhtemel bir paniğin önüne geçilmeli. Testler bozuk olabilir. Testleri muhafaza edecek soğuk zincir kırılmış olabilir"

Editör: TE Bilişim