Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ın katılımıyla açılış oturumu gerçekleştirilen ve Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Uluslararası Deprem Mühendisliği ve Sismoloji Konferansı’na (4.UDMSK), ulusal ve uluslararası düzeyde 400’ün üzerinde katılımcı bildiri sunumlarıyla katkıda bulunuyor.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yücel Güney’in Düzenleme Kurulu Başkanlığını yürüttüğü organizasyon, akademik bilgi birikiminin paylaşılmasına hizmet etmenin yanı sıra Anadolu Üniversitesinin tanıtımı açısından da büyük önem taşıyor. Büyük bir başarı ile gerçekleştirilen konferansın ilk gününde “Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” ile “Türkiye Sismik Tehlike Haritası” başlıkları öne çıkan gündem maddeleri oldu.

Yeni Deprem Yönetmeliği ve Türkiye Sismik Tehlike Haritası, Anadolu Üniversitesi’nde tanıtıldı

Deprem kuşağında yer alan Türkiye’nin, bu doğal afet sorununa yönelik gerçekleştirilen çalışmaların başında gelen ve uzun süredir ülke genelinde konusunda uzman akademisyenlerin katılımı ile hazırlanan “Yeni Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği”nin tanıtımı da Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldı. Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Haluk Sucuoğlu tarafından yapılan özel oturumda ise başta Türkiye Bina Deprem Yönetmeliğindeki gelişmeler olmak üzere Türkiye Sismik Tehlike Haritası da katılımcılarla paylaşıldı.

T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Daire Başkanlığı çalışanı Dr. Nazan Kılıç tarafından yürütülen özel oturumda ise sismik tehlike değerlerinin temini için oluşturulan ara yüzün tanıtımı da uygulamalı olarak yapıldı. Ayrıca T.C. Başbakanlık Afet ve Acil Durum Daire Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanı Murat Nurlu’nun da sunumu ile katkı verdiği konferansta “Türkiye Bina Deprem Yönetmeliği” ile “Sismik Tehlike Haritası” ile ilgili detaylı bilgilendirmelerde bulunuldu. Nurlu, yönetmeliğin 2017 yılının sonuna kadar onaylanarak kullanıma sunulması için yoğun çaba sarf ettiklerini belirtti. Alanındaki en önemli etkinlik olan 4.UDMSK, Anadolu Üniversitesi ev sahipliğinde deprem konusunda uzman katılımcıların bildiri sunumları ve katkılarıyla devam ediyor.                                                                                                          

                                                                                                               

                                                                                                                                                                    

Editör: TE Bilişim