Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkan Vekili Muammer Demirkan 2018-2019 Toplu Sözleşme sürecinin 1 Ağustos yani dün itibariyle başladığını hatırlatarak, “11 hizmet kolunda yetkili sendika olan Memur Sen bu süreci en iyi şekilde sonuçlandırmak için tüm gayretiyle çalışmalarına devam ettirmektedir. Dün itibariyle çalışmalarla ilgili görüşmeler yapılarak bir takvim belirlendi. Bugünden itibaren tüm hizmet kollarında detaylı görüşmeler 10-11 Ağustos’a kadar devam edecektir” dedi.

Teklifte neler var

Demirkan, sadece eğitim çalışanlarına özel olan teklifleri gündeme getireceklerini ifade ederek bunlardan bazılarını şöyle sıraladı: “Öğretmen kadrolarında bulunanların mevcut ek gösterge rakamlarının 600 puan artırılması. Öğretmenlerin eğitim-öğretim tazminatı oranlarının 25 puan artırılması; doktora mezunu olanlara bu rakamın yüzde 100 artırımlı ödenmes. Kalkınmada öncelikli bölgelere sürekli görevle atananlar öğretmenlere bu yörelerde fiilen çalıştıkları sürece ek gösterge dâhil en yüksek devlet memuru aylığının; 1. bölgede görev yapanlara yüzde 10’u; 2. bölgede görev yapanlara yüzde 30’u; 3. bölgede görev yapanlara yüzde 40’ı; 4. bölgede görev yapanlara yüzde 50’si; 5. bölgede görev yapanlara yüzde 60’ı; 6. bölgede görev yapanlara yüzde 75’i; 7. bölgede görev yapanlara yüzde 90’ı oranında ek tazminat ödenmesi (Hâlihazırda sağlık hizmetleri sınıfı ve teknik hizmetler sınıfı için var olan uygulamanın öğretmenlere de uygulanması). Öğretim yılına hazırlık ödeneğinin tüm Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarına ödenmesi. Ek ders birim ücretlerinin gündüz öğretimi için brüt 20,54 TL’ye çıkarılması. Öğretmenlere okuttukları her 6 ders saatine karşılık 1 saat ders dışı hazırlık ve planlama karşılığı ek ders ücreti ödenmesi. Ek ders ücretlerinin yüksek lisans eğitimini tamamlamış olan yönetici ve öğretmenlere yüzde 25, doktora eğitimini tamamlamış olan yönetici ve öğretmenlere yüzde 40 oranında fazlasıyla ödenmesi. Örgün ve yaygın eğitim kurumlarında görevli tüm öğretmenlerin haftada aylık karşılığı 15 saat ders okutmakla yükümlü tutulması. Her derece ve türdeki örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdürlerine haftada 30 saat, müdür başyardımcılarına haftada 28 saat, müdür yardımcılarına haftada 25 saat ek ders ücreti ödenmesi. Destekleme ve yetiştirme kursları kapsamında hafta içi mesai saatlerinden sonra ve hafta sonlarında 250 öğrenci sayısı ve katları esas alınmak suretiyle birden fazla eğitim kurumu yöneticisine görev verilmesi ve bu görevi fiilen yerine getiren bütün yöneticilerden hafta içi mesai saatlerinden sonra görev yapanlara 3 saat, hafta sonlarında görev yapanlara ise 6 saat ek ders ücreti ödenmesi. İkili eğitim yapılan eğitim kurumlarında haftalık 40 saatlik çalışma süresinin üzerinde çalışan memur ve hizmetlilere fazla çalışmaları karşılığı, yılı bütçe kanununda öngörülen rakamın 5 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenmesi. En az beş yıl süreyle fiilen öğretmenlik yapmış olan yüksek lisans mezunlarına uzman öğretmen, doktora mezunlarına başöğretmen unvanı verilmesi; bu şartları taşımayanlar yönünden kariyer basamakları sınavının yeniden yapılması. Milli Eğitim Bakanlığı çalışanlarının maaşlarından İLKSAN aidatının kaynaktan kesilmemesi. Sözleşmeli öğretmenlerin ek ders ücretlerinden yapılan sosyal güvenlik primi kesintisine son verilmesi. Öğretmenlere fiilen her 5 yıllık çalışma sürelerine karşılık bir yıl fiili hizmet zammı (yıpranma payı) verilmesi.”

Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 Nolu Şube Başkan Vekili Muammer Demirkan, “4. Dönem Toplu Sözleşme sürecinin tüm eğitim çalışanlarına, kamu görevlileri sendikacılığına, ülkemize ve bütün milletimize hayırlı olmasını, hayırlar ve kazanımlar getirmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim