Bir grup Liseli Genç Umut, hükümetin eğitim ile ilgili uygulamalarında Memur Sen'e bağlı Eğitim Bir Sen'in önerileriyle alındığını  iddia ederek dün yumurtalı tepki gösterdi.

Kendilerini Liseli Genç Umut olarak adlandıran bir grup genç saat 17:00'de Telekom önünde toplanarak, Eğitim-Birsen'in önüne kadar yürüdü. Burada bir açıklama yapıldıktan sonra grup Eğitim-Bir-Sen'in binasının camına yumurta fırlattı.

  

Eğitim Bir Sen'in bulunduğu binanın önünde Liseli Genç Umut adına açıklama yapan Elif Su Saçbüken, AKP'nin eğitimi paralaştıran, cinsiyetçileştiren, sorgulamayan, itaatkar, dindar ve kindar gençlik hayali ile okullardan yükselen 'isyan dalgasını bastırmak için eğitimi gericileştirmek için bir adım daha attığını öne sürdü. 

İktidara geldikleri günden beri 4+4+4 ile gerici motifleri arttırarak okullara sokmaya başladıklarını, türbanı serbest hale getirdiklerini ve TEOG ile liselilerini alternatifsizleştirerek imam hatipleri mecbur bıraktıklarını öne süren Saçbüken, "Eğitim de oynanan oyunların farkındayız bu kararların tamamı,  Eğitim Bir Sen'in önerileriyle alınıyor. Biz liseliler 4+4+4 hayata girmeden önce eğitimde yapılacak gericileştirmeyi kavramış ve din dersine hayır, imam hatipleşmeye hayır diyerek sokaklara çıktık" dedi. 

Umudu sokaklara taşıdıklarını belirten Elif Su Saçbüken "Bu kuşatmayı dağıtana kadar; eşit, parasız, bilimsel nitelikli eğitim taleplerimizle okullarımızdaki isyana sokaklara dökmeye umudu sokaklara taşımaya devam edeceğiz" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim